13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε ρυθμό Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας

Ημερομηνία:

“Μην ενοχλούμε τον Π. Πολάκη. Ας τον αφήσουμε, ανενόχλητο, να καταστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ήταν κάτι σαν τραγική ειρωνεία για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ένα από τα πιο χολερικά σχόλια για το σπάσιμο της καραντίνας από τον Π.Πολάκη το έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος πρόσφατα εξέθεσε την κυβέρνησή με τη φωτογραφία του που κυκλοφόρησε την ώρα που κοινωνούσε.

Με άλλα λόγια, το κυβερνητικό στέλεχος που “πιάστηκε” να αθετεί τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας ξεσπάθωσε για την αντίστοιχη συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμενόμενο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας το προκάλεσε. Μόνος του δημοσιοποίησε την παραβίαση του lockdown εκφράζοντας στο Facebook τη χαρά του για το γεύμα με την παρέα του, για κάτι δηλαδή που απαγορεύεται.

Στην ΝΔ υπάρχει ενθουσιασμός για την ανάρτηση που υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να απολογείται την ώρα που προσπαθεί να αναδείξει τα κυβερνητικά λάθη στην πολιτική δημόσιας υγείας. Μάλιστα βουλευτές της ΝΔ, όπως επιβεβαίωσε και ο Δ. Μαρκόπουλος μιλώντας στο Action24, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα προς την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να κληθεί για εξηγήσεις ο Π. Πολάκης.

Η στενοχώρια που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει προσπάθεια να εκτονωθεί με τη συνάντηση του Π. Πολάκη με την Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή με την γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Ολγα Γεροβασίλη και τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο. Θα του επισημάνουν τη ζημιά που κάνει στην παράταξη και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να προωθήσει την αντιπολιτευτική του ατζέντα επειδή ο λόγος του επισκιάζεται από τις φωνές του Π. Πολάκη στο Facebook. Θα του ζητήσουν αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του. Υπενθυμίζεται ότι είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών με τομεάρχη τον Κ. Ζαχαριάδη που ήταν ο πρώτος που τον “άδειασε” με δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας.

Από την απάντηση του Π. Πολάκη θα εξαρτηθεί η συνέχεια. Το γεγονός ότι μετά τον θόρυβο και τον προγραμματισμό της συνάντησής του με το “πειθαρχικό” έκανε νέα ανάρτηση με την οποία επιτέθηκε στα “πετσοταϊσμένα”, όπως τα χαρακτήρισε, ΜΜΕ (“Ουρλιάξτε-Σας έχω, δεν με έχετε”) δεν προοιωνίζεται εύκολη συνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

Ετσι κι αλλιώς, το κακό έχει γίνει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συνεχώς παράπονα από βουλευτές και στελέχη να “κάνει κάτι” και αυτή τη φορά δεν τον πιέζει ο Ευ. Τσακαλώτος που αντιπαρατίθεται με τον Π. Πολάκη για το αν έπρεπε ή όχι να φτιαχτεί το “μαξιλάρι” των 37 δισ. Τον πιέζουν οι δικοί του” που του μεταφέρουν το μήνυμα “δεν πάει άλλο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ σχολαστικός στην τήρηση των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας. Οι συνεργάτες του έχουν να το λένε για τις παρατηρήσεις που κάνει αν δει κάποιον να μη φορά σωστά τη μάσκα του και για τις αποστάσεις που κρατάει όποτε γίνονται συσκέψεις με φυσική παρουσία.

Το γεγονός ότι ο Π. Πολάκης είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας αποτελεί προσωπική του απόφαση.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ