Σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες προχωρά η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς τμηματικά

Κανένα σχόλιο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14/9/2017, στο Δημαρχείο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, μετά από την πρόσφατη συνάντηση του κ. Βάμβουκα στην Αθήνα με τους μελετητές, που έχουν εκπονήσει τη μελέτη για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και την προοπτική για τμηματική ανακατασκευή του μνημείου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

“Εξετάσαμε ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Τεχνική μας Υπηρεσία την προοπτική η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς να γίνει τμηματικά, επιδιώκοντας αφενός την άμεση εκκίνηση του έργο και αφετέρου διευκολύνοντας τους επαγγελματίες, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεπεράσουμε το “αγκάθι” του μεγάλου χρονικού διαστήματος, που απαιτείται στην περίπτωση του ενιαίου τρόπου ανακατασκευής”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι εφόσον προκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα χρειαστεί αναπροσαρμογή της μελέτης και της οργάνωσης του εργοταξίου.

“Είμαστε αποφασισμένοι ως δημοτική αρχή να προχωρήσουμε ξεπερνώντας τις δυσκολίες, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τα Χανιά μας”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας “από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου για την άρση επικινδυνότητας του μνημείου, με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, έπειτα από απόφαση του τότε αρμοδίου Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη. Πρόκειται για ένα ζήτημα, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο”.

"Sponsored links"

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων παράλληλα με την ανακατασκευή του Μνημείου θα αλλάξει και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς, με την προώθηση ενός νέου κανονισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, τάχθηκε υπέρ της τμηματικής ανακατασκευής του μνημείου, η οποία, όπως τόνισε, βοηθά τόσο τον Δήμο όσο και τους καταστηματάρχες.

Παρακολουθήσετε απόσπασμα των δηλώσεων του Δημάρχου Χανίων και του Προέδρου της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today