20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε σχολεία των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου ο Βασίλης Διγαλάκης

Ημερομηνία:

Σαφές μήνυμα στήριξης των σχολείων της περιφέρειας έστειλε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε, το πρωί, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Βουκολιών, το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου, το ΓΕΛ Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου, όπου παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού -στην Κίσαμο ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισάμου και ΣελίνουΑμφιλόχιου- και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, μαθητές, με τους δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου, Γιάννη Μαλανδράκη και Γιώργο Μυλωνάκη και με συνεργάτες τους.

«Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια αξίζουν και πρέπει να έχουν τις ίδιες συνθήκες με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στα αστικά κέντρα. Γι’ αυτόν τον λόγο η προσπάθειά μας για τη στήριξη της περιφέρειας και των συνθηκών που έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της περιφέρειας είναι διαρκής και δεδομένη», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης στην προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για την προσωρινή λύση στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου σε σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες, που πληρούν όλους τους αναγκαίους όρους ασφαλείας.

Ο κ. Διγαλάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Κισάμου, τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και την Περιφέρεια Κρήτης για την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και επανέλαβε, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ότι «πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι ν’ αποκτήσει η Κίσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...