Σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τη μοριοδότηση των μαθητών στους Δήμους Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου

Κανένα σχόλιο

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ (4331) η απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, με την οποία οι μαθητές των Δήμων Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η απόφαση είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση από τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι ικανοποιήθηκαν δύο απολύτως δίκαια αιτήματα, τα οποία είχαν υποβάλλει οι δύο προαναφερόμενοι Δήμοι.

Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου και τα δικαιολογικά που απαιτούνται για την υπαγωγή των υποψηφίων στο ειδικό ποσοστό.

"Sponsored links"

Στην Υπουργική Απόφαση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και β) του Δήμου Κισάμου, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση – δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2019-20, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση – Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020 καθώς και για τους αποφοίτους που κατοικούσαν μόνιμα στις ως άνω περιοχές και υπέβαλαν Αίτηση – Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2020.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις περιοχές του παρόντος άρθρου ακόμα και εάν υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις