Σε όλη την Ευρώπη επικρατεί απαισιοδοξία, αλλά στην Ελλάδα οι οικονομικοί διευθυντές είναι αισιόδοξοι

Κανένα σχόλιο

Αντίθετα με την απαισιοδοξία που περιβάλλει την Ευρώπη, οι οικονομικοί διευθυντές στην Ελλάδα κινούνται στη σφαίρα της αισιοδοξίας. Ερευνα της Deloitte παρουσιάζει τους Ελληνες οικονομικούς διευθυντές ως τους πιο «αισιόδοξους» στην Ευρώπη. Οι 56 στους 100 δηλώνουν αισιοδοξία για την πορεία των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, ενώ μόλις 15% δηλώνει απαισιόδοξο. Το υπόλοιπο 29% δηλώνει ότι η επιχείρηση θα έχει σταθερή πορεία.

Η θετική αυτή προσέγγιση των Ελλήνων CFO (Chief Financial Officers) είναι η υψηλότερη που καταγράφεται από την Deloitte μεταξύ 19 χωρών της Ευρώπης. Αντίστοιχα αισιόδοξοι με τους Ελληνες είναι οι Ρώσοι οικονομικοί διευθυντές, με το 51% να δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία της επιχείρησής του και μόλις το 11% απαισιόδοξο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ 19 χωρών, μόνον σε πέντε χώρες υπερτερούν οι θετικές απόψεις (Ελλάδα, Ρωσία, Πορτογαλία, Δανία και Λουξεμβούργο) έναντι των αρνητικών για την πορεία της επιχειρηματικότητας και της επιχείρησης όπου εργάζεται το στέλεχος.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Γερμανοί οικονομικοί διευθυντές, με μόλις 8% να δηλώνει αισιόδοξο και το 46% να εκφράζει απαισιοδοξία. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αρνητική προσέγγιση επικεντρώνεται σε βιομηχανίες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, των μεταφορών και του ανεφοδιασμού, στο σύνολό τους οι οικονομικοί διευθυντές εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι από τους ομολόγους τους σε άλλους κλάδους. «Στην Ελλάδα, μετά μια μακρά περίοδο ύφεσης, αρχίζουμε και βλέπουμε το μέλλον ξανά με αισιοδοξία», σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Χορμοβίτης, εταίρος και σύμβουλος οικονομικών υπηρεσιών της Deloitte. «Εχοντας υψηλές απαιτήσεις, οι CFO της Ελλάδας σημειώνουν την αισιοδοξία τους για τις οικονομικές προοπτικές που θα συμβάλουν και στην ευρύτερη άνθηση της χώρας μας».

"Sponsored links"

Η έρευνα της Deloitte πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο με τη συμμετοχή 1.371 οικονομικών διευθυντών από 19 χώρες της Ευρώπης, εκ των οποίων πάνω από 40 ήταν από την Ελλάδα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις