20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σημαντικές διακρίσεις για τις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης στο Healthcare Business Awards 2018

Ημερομηνία:

Μεγάλες διακρίσεις απέσπασαν Μονάδες Υγείας του Νησιού, αλλά και η ίδια η Κεντρική Υπηρεσία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 11.9.2018 στο Anais Club στην Βαρυμπόμπη Αττικής.

Το γεγονός αυτό αποτελεί πειστικό τεκμήριο της τεράστιας συλλογικής προσπάθειας που γίνεται από τους φορείς Υγείας της 7ης Υ.Πε.Κρήτης, τόσο από τη Διοίκησή τους όσο και από τους εργαζόμενους σ’ αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Υπηρεσία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία».

Συγκεκριμένα οι διακρίσεις αφορούν:

-ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ 7ης Υ.Πε.Κρήτης, η οποία τιμήθηκε -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- με το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία», για την καινοτόμο λειτουργία της Ανοιχτής Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης (Γραμμή SOS)  για τους Υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων όλης της Κρήτης και τους κηδεμόνες αυτών.

Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της συνεργασίας της  7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης  με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με σκοπό την υποστήριξη και ενδυνάμωση των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

-Το Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, το οποίο έλαβε χρυσή διάκριση (Gold) στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ανάπτυξης ιατρικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη νέων κλινικών -Ουρολογική, Νευρολογική, Ογκολογική- αλλά και δομών, στην βελτίωση κάλυψης υγειονομικών αναγκών των πολιτών, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας του Οργανισμού, στην ενίσχυση της απασχόλησης και γενικότερα στη θετική πορεία υλοποίησης στρατηγικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και επισκέπτες του Νομού Ρεθύμνου

-Το Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» το οποίο τιμήθηκε με το Gold βραβείο στην κατηγορία «e-Health» για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας www.venizeleio.gr επιδιώκοντας την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών με μοναδικό όφελος την αναβάθμιση της ποιότητας του και την εξυπηρέτηση των χρηστών. Τα e-αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα e-ραντεβού, τα Επείγοντα-Live είναι μερικές μόνο εφαρμογές που διατίθενται στην ιστοσελίδα και κατέκτησαν την πρωτιά, αναδεικνύοντας το σημαντικό αντίκτυπο τους αλλά και το έργο του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου.

Στην ίδια κατηγορία, το Νοσοκομείο απέσπασε και το Bronze βραβείο για την εξάπλωση του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης νοσηλείας «Πανάκεια». Η «Πανάκεια» αποτελεί ένα ουσιαστικό και συνεργατικό εργαλείο για τον επαγγελματία υγείας αφού ενσωματώνει την ηλεκτρονική παρακολούθηση της νοσηλείας του ασθενούς ενώ προσφέρει δυνατότητες και πληροφορίες που βοηθούν στην ποιοτικότερη αντιμετώπιση και παρακολούθηση κάθε περιστατικού, όπως στοιχεία νοσηλειών, γραφική αναπαράσταση πορείας των εξετάσεων, ηλεκτρονική “κλήση” ειδικού για συνεκτίμηση, ιατρικές οδηγίες που αφορούν διαιτολόγιο, χειρουργικές επεμβάσεις, φυσικοθεραπείες κ.α.

Το Bronze βραβείο και στην κατηγορία «Καινοτομία», απονεμήθηκε στο «Μοντέλο ηλεκτρονικής εποχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Βενιζέλειο». Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διατίθενται οθόνες αφής οδηγιών σε 13 γλώσσες, οθόνη ενημέρωσης μέσου χρόνου αναμονής, προδιαλογή περιστατικών με τη βοήθεια της “Πανάκεια” ενώ λειτουργούν ειδικά info kiosks, τα οποία μέσω barcodes πληροφορούν τον ασθενή για το βαθμό διεκπεραίωσης των εξετάσεων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη διοργάνωση -που αποτελεί μια απ’ τις μεγαλύτερες στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου στη χώρα,-συμμετέχουν εκτός από Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς Υγείας, ενώ μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης είναι σημαντικές προσωπικότητες καθώς και διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί που εκπροσωπούν στο υψηλότερο επίπεδο όλους τους φορείς της Υγείας (Δημόσιους και Ιδιωτικούς).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...