16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες εξαιτίας της χιονόπτωσης – Τι διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης  συνοδευόμενος από την Δ/ντρια και κλιμάκιο Γεωπόνων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 πληγείσες περιοχές οπό την χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Όσον αφορά την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών διαπιστώθηκαν  σοβαρές ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή από το χαλάζι αλλά και από το χιόνι το οποίο παρέμεινε πάνω στους καρπούς. Σοβαρές ζημιές παρατηρήθηκαν στις λεμονιές από το σπάσιμο κλαδιών.

Σημαντική ζημιά έχει και η καλλιέργεια του Αβοκάντο ιδιαίτερα στα μεγάλα δέντρα όπου υπήρχε και σημαντικό φορτίο από τους καρπούς που δεν είχαν ακόμα συγκομιστεί. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να παρατηρήσουμε τυχόν ζημιές που θα εμφανιστούν στα μικρά δενδρύλλια από τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν την χιονόπτωση.

20170111_121240

Σοβαρές ζημιές επίσης παρατηρήθηκαν κατά τόπους και στους ελαιώνες από το σπάσιμο κλάδων ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές όπου υπήρχε παραγωγή που δεν είχε ακόμα συγκομιστεί.

Οι Δήμοι έχουν ήδη κάνει αναγγελία προκειμένου οι  ενδιαφερόμενοι παραγωγοί  να δηλώσουν την ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί τον Νομό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ