16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επέμβαση 24 ωρών

Ημερομηνία:

Δίδυμα κορίτσια εννέα μηνών που γεννήθηκαν με την σπάνια κατάσταση να είναι ενωμένα στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν σε μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Παιδικό Νοσοκομείο UC Davis στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τα κοριτσάκια, η Abigail και η Micaela Bachinskiy, έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρτητες ζωές. Οι χειρουργοί πραγματοποίησαν μία 24ωρη χειρουργική επέμβαση για να χωρίσουν μεγάλες φλέβες και εγκεφαλική ύλη που συνέδεαν τα δίδυμα και στη συνέχεια να ανακατασκευάσουν τα κρανία τους, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το νοσοκομείο.

Η μαμά των κοριτσιών, η Λίλια Μίροσνικ, 33 ετών, δημοσίευσε ολόκληρο το ταξίδι των διδύμων στο Instagram και μοιράστηκε μια φωτογραφία των γλυκών μωρών της πριν από τη χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα.

Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν με επέμβαση 24 ωρών

Σύμφωνα με το Today, οι γονείς έμαθαν την 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ότι τα μωρά είχαν μια σπάνια πάθηση γνωστή ως craniopagus και ότι τα κορίτσια θα γεννηθούν συνδεδεμένα στο κεφάλι. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα γεννιούνται συνήθως με τα κρανία τους συντηγμένα και μοιράζονται κάποιο εγκεφαλικό ιστό, αλλά έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους.

“Τα σιαμαία δίδυμα είναι ήδη εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, αλλά τα δίδυμα με την πάθηση craniopagus είναι ακόμη πιο σπάνιο”, δήλωσε το νοσοκομείο. “Μόνο το 2%των σιαμαίων διδύμων γεννιούνται ενωμένα στο κεφάλι. Τα δίδυμα Craniopagus εμφανίζονται σε περίπου μία στις 2.5 εκατομμύρια γεννήσεις.”

Μία ομάδα περισσότερων από 30 επαγγελματιών χειρουργικής συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση “άθλο”.

Η μητέρα των διδύμων μοιράστηκε φωτογραφίες που δείχνουν το αποτέλεσμα της επέμβασης στο Instagram.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ