16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σκάνδαλο Novartis: Σφοδρή επίθεση Γεωργιάδη από τα έδρανα της Βουλής στη Χανιώτισσα Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη

Ημερομηνία:

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για το σκάνδαλο Novartis και τις έρευνες, βάσει μαρτυριών και καταθέσεων, για την εμπλοκή του σε αυτό.

Από το βήμα της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε κατά του θεσμού του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, υποστηρίζοντας πως είναι «λάθος». Αναφερόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα Διαφθοράς είπε πως «η κ. Τουλουπάκη επελέγη από την κυβέρνηση επειδή απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» και αμφισβήτησε την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis. «Δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, παρά μια έρευνα του FBI», είπε.

Από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι όσοι απειλούν με μηνύσεις και αμφισβητούν την νομιμότητα των κινήσεων της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, «ουσιαστικά επιχειρούν θεσμική εκτροπή».

«Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να ξέρουμε πως θα προστατευόμαστε στο μέλλον από άθλιους ανθρώπους σαν εσάς όταν παίρνουν την εξουσία, από ανθρώπους σαν τους Κατρούγκαλους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους. Συνεχίζοιντας χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «φασίστες πραγματικούς», για να τον ρωτήσει η κ. Χριστοδουλοπούλου: «Αν εμείς είμαστε φασίστες, εσύ τι είσαι; Ναζιστής;». Αντίδραση υπήρξε και από τον Κώστα Δουζίνα: «Πρέπει να ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα κ. Γεωργιάδη».

Οι κομμουνιστές δεν είναι Δημοκράτες…

Ακολούθησε η τοποθέτηση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε κωμικό και εμμέσως σχιζοφρενή τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου. Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;».

«Θα ήταν κωμικό αν όχι τραγικό να απαντήσω στον κ. Γεωργιάδη αν έχουν σχέση ή όχι οι κομμουνιστές και ποια με τη Δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...