18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης: Ελάχιστοι τηρούν τα μέτρα στα Χανιά…

Ημερομηνία:

Χαλάρωση όσο δεν πάει στην πόλη μας. Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις.

Στο δρόμο οι άνθρωποι αγκαλιάζονται ενώ στα πηγαδάκια από εδώ και από εκεί υπάρχει μία βεβαιότητα ότι στα Χανιά δεν υπάρχουν κρούσματα.

Το ίδιο και στα καταστήματα. Λίγοι τηρούν τα μέτρα. Πολλοί φορούν μάσκα… κάτω από τη μύτη, άλλοι δε φορούν γάντια.

Είναι πιθανό πράγματι η Κρήτη να είναι πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές και είναι γεγονός ότι επίσημα υπάρχουν καταγεγραμμένα μόλις 16 κρούσματα.

Όμως γεγονός είναι επίσης ότι υπάρχουν και ασθενείς οι οποίοι κουβαλάνε τον ιό για 30, 40, 50 ημέρες. Απλά, δεν ξέρουμε αρκετά για τον ιό για να είμαστε τόσο χαλαρωμένοι.

Πιο σημαντικό είναι το εξής: Κάποια στιγμή θα έρθουν τουρίστες. Νωρίτερα θα έρθουν και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Περιοχές που είχαν πολλά κρούσματα, που έχουν ακόμα.

Αν δεν τηρούμε τα μέτρα τώρα έστω στο ελάχιστο, αν έχουμε χαλαρώσει σε τέτοιο βαθμό, τότε ίσως κινδυνεύσουμε περισσότερο αργότερα. Και οι συνέπειες αυτής της χαλάρωσης, αν υπάρξει εμφάνιση και αύξηση των κρουσμάτων θα επιφέρει τρομερό πλήγμα στην ήδη κτυπημένη βαριά οικονομία του τόπου.

Γι’ αυτό λέμε, όχι υπερβολικό άγχος και φόβος, αλλά όχι και υπέρμετρη χαλάρωση.

Να τηρούμε όσο μπορούμε τα μέτρα, να κρατάμε όσο μπορούμε τις αποστάσεις. Να φοράμε τη μάσκα μέσα σε κλειστούς χώρους. Απλά πράγματα, με ψυχραιμία και ανθρώπινα.

…Να φυλάμε τα ρούχα μας, για να έχουμε τα μισά, όπως λέει ο λαός μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...