21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σκληρή επίθεση Μαριά κατά Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή

Ημερομηνία:

Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο Ντάισελμπλουμ και η παρέα του στην Ελλάδα κατήγγειλε σε παρέμβασή του σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Οικονομική και Νομισματική Ένωση έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη φυλακή των λαών και της ίδιας της οικονομίας. Με την πολιτική της μερκελικής λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιβάλει το Eurogroup τελικά η Ευρώπη γέμισε στρατιές ανέργων, το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης εκτινάχτηκε στα ύψη και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κώλυσαν στην ύφεση.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Κύριε Ντάισελμπλουμ, με τη μνημονιακή σας πολιτική μετατρέψατε την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους άνεργους να ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Τελικά κ. Ντάισελμπλουμ εσείς και η τρόικα καταφέρατε να διασώσετε τους Έλληνες ολιγάρχες, να ρίξετε στην ανέχεια τον Ελληνικό λαό και τώρα να τον απειλείτε από πάνω και με bail-in.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με το μνημόνιο 3 προχωράτε στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, διαλύετε το ασφαλιστικό, πετσοκόβετε μισθούς και συντάξεις και βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων.

Να ξέρετε όμως κ. Ντάισελμπλουμ ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σας ανεχθεί για πολύ και σύντομα θα πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα.»

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

[youtube url=”https://youtu.be/E474HbAt7xg”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...