«Σκοτώνουν και δεν πληρώνουν;»

Κανένα σχόλιο

«Χρειαζόμαστε το στρατό μας και πρέπει να είναι τέλειος». Έτσι τεκμηρίωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στο Κογκρέσο την απόφαση του για αύξηση κατά 151 δις δολάρια του προϋπολογισμού για το υπουργείο Πολέμων, Κατάκτησης, Αποικιοποίησης, Απώθησης ανταγωνιστών και Αιματοκυλίσματος του πλανήτη (εύσχημα, σύντομα και τυπικά λέγεται υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ). Εκτοξεύοντάς τον λοιπόν στο ιλιγγιώδες ύψος των 700 δις για το φετινό χρόνο. Την επαλήθευσή του εν συνεχεία θα την νοιώσουν σπαραξικάρδια οι διάφοροι στοχοποιημένοι λαοί της γης με δάκρυα, εκατόμβες θυμάτων και λοιπές συμφορές. Κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν την ατυχία να διαβιούν στην κρίσιμη γεωστρατηγικά γειτονιά μας.

Μόνο που λίγες χιλιάδες ευρώ από αυτά τα αμέτρητα δις δεν περισσεύουν, ώστε να αποζημιωθούν οι Χανιώτες ταξιτζήδες. Επειδή πέρυσι ο μεθυσμένος από το αλκοόλ και τη δολοφονική μανία κατά αθώων λαών αμερικανός στρατιωτικός και πληρωμένος εγκληματίας κατάστρεψε τα αυτοκίνητα τους (το ένα δε ολοσχερώς) με το θαύμα της μη μετατροπής του «ατυχήματος» αυτού σε θανατηφόρα ενέργεια.

Πρότειναν οι αρμόδιοι αμερικανοί παράγοντες μετά παρέλευση πολλών μηνών ένα εξευτελιστικά χαμηλό ποσόν για την αποζημίωση των πληγέντων. Αυτή τους η προκλητική επιλογή στηρίζεται στο καθεστώς της ετεροδικίας – ασυλίας και της ξεδιάντροπης στάσης της ελληνικής συγκυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών, όπου ευθυγραμμίζονται με τους μακιαβελικούς σχεδιασμούς τους ικανοποιώντας σαν πρόθυμες υπηρέτριες όλες τις «αρρωστημένες» ορέξεις και μεθοδεύσεις  τους.

"Sponsored links"

Πρώτιστα όμως η απόφαση τους δικαιολογείται, καθότι συμπυκνώνει την απόλυτη περιφρόνηση στο δικαίωμα των λαών να ζουν ελευθέρα, μονιασμένα και δημιουργικά στον τόπο τους. Υποδαυλίζοντας και εξάροντας τοιουτοτρόπως στην περιοχή μας – πέραν των άλλων δεινών που προξενούν στην ανθρωπότητα – επικίνδυνους αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, τον ρατσισμό και φασισμό. Απειλώντας να καταντήσουν δεύτερη Μέση Ανατολή τα επιρρεπή (ένεκα των επεκτατικών και τυχοδιωκτικών διαθέσεων που χαρακτηρίζουν όλες τις ντόπιες μεγαλοαστικές τάξεις) Βαλκάνια.

Οφείλεται όμως σε σημαντικό βαθμό και στη σημαντική υποχώρηση του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματοςστη μετατρεμμένη σε πολεμικό τους εφαλτήριο χώρα μας και στην σε διαδικασία τρουμποποίησης πόλη μας. Δεν είναι τυχαία και ασύνδετα άλλωστε τα απανωτά επεισόδια που προκαλούν οι ράμπο είτε σαν επισκέπτες από αεροπλανοφόρα, είτε σαν μόνιμο προσωπικό των καρκινογόνων βάσεων. Αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η επίσης ατιμώρητη σοβαρή πρόσφατη τραμπουκική επίθεση άγγλου αξιωματικού κατά του συμπολίτη μας Σαπουνάκη.

Άρα επιβάλλεται οι διάφορες συλλογικότητες, οργανώσεις και αγωνιστές κατά των βάσεων να εντείνουν και συντονίσουν κοινοδρασιακά τις προσπάθειες τους για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του αναγκαίου όσο ποτέ άλλωστε μαζικού και μαχητικού ρεύματος απάντησης στα διάφορα περιστατικά των ράμπο. Και κυρίως στην κατεύθυνση ώστε οι εργατολαϊκές δυνάμεις να εμποδίσουν κάθε επιδίωξη των αμερικανονατοϊκών για παραπέρα εμπλοκή του τόπου μας στις πολεμοχαρείς επιδιώξεις τους.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (για υλικές ζημιές, διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη) ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΘΙΓΜΕΝΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ

Καπετανάκης  Μ., μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις