Σοκ και δέος από Ισπανία: Ανιχνεύτηκε κορωνοϊός ένα χρόνο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Ο κορωνοϊός εντοπίστηκε στην Ισπανία ένα χρόνο πριν την επίσημη εξάπλωση της πανδημίας, διαπιστώνει μελέτη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (UB), στην οποία εντοπίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 σε δείγματα λυμάτων που συλλέχθηκαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας στις 12 Μαρτίου 2019.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, η έρευνα θα μπορούσε να αποδείξει ότι ο COVID-19 κυκλοφόρησε στην Ισπανία πολύ πριν ανιχνευθεί και καταγραφεί «επίσημα», σύμφωνα με πληροφορίες του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Οι επιστήμονες μελέτησαν τα εβδομαδιαία δείγματα που λαμβάνονταν από δύο εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, στις περιπτώσεις που υπήρχαν μεγάλες ποσότητες του γονιδιώματος του κοροναϊού. Όπως εξήγησε ο συντονιστής της μελέτης Albert Boshk, «τα επίπεδα γονιδιώματος SARS-CoV-2 συμπίπτουν σαφώς με την εξάπλωση του COVID-19 στον πληθυσμό».

Ωστόσο, εφόσον εντοπίστηκε η ύπαρξη του ιού πριν από τη διάγνωση των περιστατικών, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκύπτει ότι αρκετοί ασθενείς, μολυσμένοι με COVID-19 μπορεί να θεωρήθηκαν, λανθασμένα, περιστατικά γρίπης από τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε πρώιμο στάδιο. «Αν είχε εντοπιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2 ένα μήνα νωρίτερα, θα μας επέτρεπε καλύτερη αντίδραση στην πανδημία», τόνισε ο Bosch.

"Sponsored links"

Η Περιφέρεια της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσει 300 σημεία του δικτύου λυμάτων, 45 στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, για να εντοπίσει τον κοροναϊό καθώς δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των επιπτώσεων.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις