Σουηδοί ακροδεξιοί εναντίον προσφύγων στη Λέσβο: Μην έρθετε στη χώρα μας, θα το μετανιώσετε

Κανένα σχόλιο

Σουηδοί ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Λέσβο. Όχι φυσικά για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των προσφύγων, όπως εκατοντάδες εθελοντές από χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στο νησί για να συνδράμουν τους ντόπιους, αλλά για να προειδοποιήσουν τους πρόσφυγες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος να μην τολμήσουν να πατήσουν στη Σουηδία.

Πρόκειται για μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», που στις εκλογές του 2014 εξέλεξε 49 βουλευτές στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Σε ένα κείμενο – μνημείο απανθρωπιάς, που τιτλοφορείται «όχι χρήματα, δουλειές και σπίτια», προειδοποιούν τους πρόσφυγες για τις συνθήκες που πρέπει να περιμένουν αν επιχειρήσουν να κατευθυνθούν προς τη Σουηδία. «Η Σουηδία προς το παρόν βοηθάει αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τον τρόμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο σκηνές και κρεβάτια σε καταυλισμούς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά

"Sponsored links"

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ίσως έχετε ακούσει θετικά σχόλια για τη χώρα μας και τον σουηδικό λαό. Ότι είμαστε φιλικοί, γενναιόδωροι και εργατικοί. Αυτό ίσως ισχύει, αλλά η κοινωνία μας καταρρέει.

Ο πλούτος μας έχει χαθεί. Πρέπει να δανειζόμαστε χρήματα για να παρέχουμε εκπαίδευση και στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη στους πολίτες μας. Λόγω δεκαετιών μαζικής μετανάστευσης η μέχρι πρότινος ασφαλής χώρα μας δεν είναι ασφαλής πια. Έχουμε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό επιθέσεων με πυροβολισμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες σε δημόσιους χώρους δεν αποτελούν πια έκπληξη. Παράλληλα έχουμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο.

Η Σουηδία προς το παρόν βοηθάει αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τον τρόμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο σκηνές και κρεβάτια σε καταυλισμούς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα σας.

Η Σουηδία είναι μια σύγχρονη δυτική χώρα. Εδώ οι γυναίκες και οι άντρες είναι ίσοι. Οι καταναγκαστικοί γάμοι και η πολυγαμία δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν ανεκτές. Η θανάτωση ζώων με τη μέθοδο χαλάλ, η νικάμπ και η μπούργκα δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπούν στη Σουηδία.»

Τη σχετική αποκάλυψη έκαναν στα social media αλληλέγγυοι που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, καταγγέλλοντας ότι βρίσκονται όχι μόνο στη Λέσβο αλλά και σε άλλα νησιά, ενώ κατέγραφαν με κάμερες τους αλληλέγγυους που βοηθούσαν πρόσφυγες που έφταναν στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου.

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις