Σούδα: Συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ – Κύπρου

Κανένα σχόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες μια ακόμη συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Όπως ανακοινώθηκε, από το ΓΕΕΘΑ, η τριμερής άσκηση έχει ως σκοπό «την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν», να οξύνουν δηλαδή την ικανότητα αντίστοιχων ελληνικών τμημάτων να συμπαραταχθούν δίπλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες στα πιο επικίνδυνα και σύνθετα σενάρια αντιπαράθεσης με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν είναι τυχαία επίσης η χρήση της βάσης της Σούδας, η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως μόνιμη βάση για το πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, «USS Hershel “Woody” Williams», αποστολή του οποίου είναι η επιχειρησιακή υποστήριξη των επιχειρήσεων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και του Περσικού Κόλπου.

"Sponsored links"

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και συντονίζεται από τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων.

902.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις