19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φωτορεπορτάζ από τη δίκη της Σούζαν Ίτον: Ισόβια για την δολοφονία και 13 χρόνια για τον βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου για τον Γ.Π. – “Σώθηκε η τοπική κοινωνία από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο”

Ημερομηνία:

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης (19 χρόνια) και 13 έτη για την δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στον Γ.Π.

Αρχικά, η απόφαση που εκδόθηκε προϊδέαζε για τη βαρύτητα της ποινής αφού ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Suzanne Eaton σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) και για τον βιασμο. Από τον συνήγορο υπεράσπισης ζητήθηκε το  το ελαφρυντικό της ύστερης καλής συμπεριφοράς όμως απορριφθηκε κατα πλειοψηφία.

Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν για ισόβια για τον φόνο, 15 χρόνια για τον βιασμό και 1 χρόνο και πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή. Τελικώς, η ποινή που επιβλήθηκε ήταν ισόβια για τον φονο και 13 έτη και 4 μηνες για τον βιασμο (4-3 ψηφοι) και 1 χρόνος για οπλοχρησια που με τους συμψηφισμούς κατέβηκε στα 13 έτη.

Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος της οικογένειας της Σούζαν Ίτον είπε μετά το τέλος της δίκης:

Ήταν μία δύσκολη διαδικασία για όλους πόσο μάλλον για την οικογένεια της εκλιπούσης. Ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός ειδεχθούς εγκλήματος. Σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδος έγινε ένα από τα πιο άσχημα εγκλήματα που μπορεί να φαντασθεί κανείς. Έγινε μία εξαιρετική ποιότητας διαδικασία με ένα εξαιρετικής ποιότητα δικαστή, τακτικών και λαϊκών ενόρκων, Κρητικών που τίμησαν την Κρήτη αλλά και τη Δικαιοσύνη με τη συμπεριφορά τους σήμερα. Αποδόθηκε Δικαιοσύνη και κυρίως ηρεμία στη ψυχή της εκλιπούσης αλλά και στην οικογένειά της που τόσο απροσδόκητα την έχασε μέσα στο καλοκαίρι. Θέλω για ακόμη μια φορά να επαναλάβω τις ευχαριστίες της οικογένειας σε όλη την Κρήτη από τον πιο απλό βοσκό μέχρι τον πιο κορυφαίο επιστήμονα της Κρητικής κοινωνίας που βοήθησαν στη διαλεύκανση αυτής της υποθέσεως. Ήταν μία δίκαιη κρίση για όλους τους παράγοντες.

Γεώργιος Τζερίζ, δικηγόρος της οικογένειας της Σούζαν Ίτον είπε μετά το τέλος της δίκης:

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η ποινική διαδικασία. Το δικαστήριο εξέτασε τα πάντα με μεγάλη λεπτομέρεια και εξέδωσε την απόφαση η οποία είναι ισόβια κάθειρξη και 13 έτη και 4 μήνες. Δόθηκε δικαιοσύνη στους συγγενείς της θανούσης και πάνω από όλα πιστευω ότι η τοπική κοινωνία σωθηκε από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο”

Ο Παντελής Ζέλιος, συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Γ.Π. είπε:

"google ad"

Η δικαιοσύνη απεφάνθη, η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Η ψυχή της Σούζαν Ίτον σήμερα αναπαύεται εν ειρήνη. Υπάρχουν κατά τη γνώμη μας κάποια πλημμελή εκτιμήση κάποιων αποδεικτικών στοιχείων και πλέον τη λύση θα κληθεί να δώσει το Εφετείο. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω για την άψογη διαδικασία όλους τους παράγοντες της δίκης και κυρίως το δικαστήριο το οποίο με υπομονή, διεξοδικά, με εμβρίθεια και απόλυτα δικονομικά έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλοι οι ισχυρισμοί. Ο κατηγορούμενος άσκησε το νόμιμο δικαίωμά τους της έφεσης και πλέον η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στο Εφετείο.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την απολογία του ο 28χρονος αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε, είπε ότι όσα συνέβησαν ήταν ένα ατύχημα.

Δείτε φωτογραφίες από τη δίκη:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...