20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα – Το ωράριο έως Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια

Ημερομηνία:

Με ειδικό ωράριο, λόγω Χριστουγέννων, θα λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και άυριο τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά. Ωστόσο, στις 27 Δεκεμβρίου, κατά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν, με ελαφρώς διαφορετικό ωράριο.

Οι καταναλωτές καλούνται να επικοινωνούν με την επιχείρηση για να το επιβεβαιώσουν -καθώς πρόκειται για προαιρετική λειτουργία. Όσο για τα καταστήματα που «δουλεύουν» το click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα θα επανέλθουν στην «κανονική» τους λειτουργία από τη Δευτέρα. Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων- η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away -δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια – Καταστήματα και σούπερ μάρκετ 

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Τονίζεται ότι η πληροφορία που διέρρευσε περί κανονικού ανοίγματος των καταστημάτων, για διάστημα δύο-τριών ημερών, την προσεχή εβδομάδα, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ζεται ότι για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...