17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπάνιες Παθήσεις & Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιστημονική Συνάντηση που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ) στα Χανιά, το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις & Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη». Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων.

Η επιστημονική κοινότητα των Χανίων ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της ΕΕΣΠΟΦ. Νοσοκομειακοί και ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και λοιποί επιστήμονες υγείας της περιοχής, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξειδικευμένη θεματολογία. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε στο συντονισμό της Ημερίδας, η κ. Μαρία Χριστοφοράτου, Παθολόγος. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Ιωάννης Μανούσακας.

Εκ μέρους της ΕΕΣΠΟΦ παρών ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας, κ. Αντώνης Αυγερινός, Διδάκτωρ Φαρμακευτικής, ο οποίος συμμετείχε ως συντονιστής και πραγματοποίησε την εισαγωγική ομιλία σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα. Ο κ. Αυγερινός επίσης, ευχαρίστησε τους δύο τοπικούς επιστημονικούς Συλλόγους των Χανίων, Ιατρικό και Φαρμακευτικό, για την άριστη φιλοξενία, καθώς και τη θετική ανταπόκριση και υποστήριξή τους στις προσπάθειες της ΕΕΣΠΟΦ για την ενημέρωση των επιστημόνων υγείας της περιοχής για την έγκαιρη και ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση των σπανίων παθήσεων.

Την επιμέρους θεματολογία ανέπτυξαν οι εξειδικευμένοι ιατροί ομιλητές:

(α) Σπυρίδων Ντουράκης, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος παρουσίασε την Οικογενή Αμυλοειδική Πολυνευροπάθεια: η Νόσος των Σταυροφόρων,

(β) Θωμάς Ζαμπέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας, Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο «Αιγινήτειο», που αναφέρθηκε στο Μυασθενικό Σύνδρομο LambertEaton (LEMS) και

(γ) Αθηνά Ξαϊδάρα, Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», η οποία ανέπτυξε τις νόσους Gaucher, Fabry, NiemannPick τύπου C και τις Βλεννοπολυσακχαριδώσεις.

Οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν πλήθος ερωτήσεων στους ομιλητές, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για περισσότερη ενημέρωση των ιατρών, καθώς και των επιστημόνων υγείας ευρύτερα, σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση των συμπτωμάτων, τη διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...