Σπάσαν την πόρτα με κλωτσιά και εισέβαλλαν στο γραφείο του Γαβρόγλου διαμαρτυρόμενοι μαθητές! | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Στο υπουργείο παιδείας εισέβαλαν μαθητές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο, αντιδρώντας στον νόμο Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο νόμος έχει σκοπό να μετατρέψει το σχολείο σε «ένα εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Όπως ισχυρίζονται οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση, καθώς εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους χωρίς να τους αφήνουν περιθώριο επιλογής, αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

"Sponsored links"

Αρχικά, οι μαθητές μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, πηδώντας τα κάγκελα. Κατόπιν, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και αφού μπήκαν στο κτίριο, έφτασαν στο γραφείο του υπουργού σπάζωντας την πόρτα με κλωτσιές.

Στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο, με τους μαθητές να αποχωρούν τόσο από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτιρίου.

Μαθητές, αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν επίσης στο συλλαλητήριο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αποχώρησαν από το κτίριο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν αλλά και παλαιότερα, ο Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει ότι τα όποια ζητήματα στα πανεπιστήμια θα πρέπει να λύνονται από ένα «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα που θα είναι σε θέση να διεκδικεί τόσο τους χώρους του όσο και την ακαδημαϊκή ειρήνη.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις