21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γαλακτοκομικά, Τυροκομικά, Σουφλέ

Ημερομηνία:

Τυρόπιτα:

Οκτώ αυγά, μια δόση μπεσαμέλ, τρία τέταρτα τυρί φέτα ξαρμυρισμένη ελαφρά, επτά φύλλα κρούστας κάτω και οκτώ φύλλα κρούστας, πάνω βουτυρωμένα ένα – ένα.

Χαράζομε επιφανειακά ραντίζομε με λίγο νερό και φούρνο τρία τέταρτα, μέτρια θερμοκρασία (πολύ ωραία είναι).

Τυροπιτάκια εύκολα:

Υλικά για τη ζύμη: Ένα βιτάμ, ένα γιαούρτι (250 γραμμ.) λίγο αλάτι, ένα μπέικη.

Τα ανακατεύουμε και βάζομε αλεύρι όσο σηκώσει μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη.

Γέμιση με κιμά: Ψήνεται όπως για μακαρόνια αλλά πιο στεγνός, τον τσιγαρίζομε με κρεμμύδι, δεν βάζομε ντομάτα και τον μυρίζομαι με άνηθο ψιλοκομμένο.

Μελιτζάνες – πιπεριές με τυρί:

Μια μεγάλη μελιτζάνα, έξι πιπεριές στενόμακρες κίτρινες, 200 γραμμ. φέτα ψιλοτριμμένη, πενήντα γραμμ. ανθότυρο ψιλοτριμμένο, δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό , μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο , ένα κουταλάκι τσαγιού ξύδι, μισό κουταλάκι τσαγιού πιπέρι.

Κόβομε την μελιτζάνα κατά μήκος σε έξι λεπτές φέτες τις τηγανίζομε αμέσως τις αφήνομε να στραγγίσουν. Τηγανίζομε τις πιπεριές και τις αφήνομε να στραγγίσουν. Βγάζομε την φλούδα και τους σπόρους την ανοίγομε κατά μήκος από την μία μεριά και την απλώνομε. Σε μπολ τοποθετούμε τα τυριά προσθέτομε το γιαούρτι τον άνηθο , το ξύδι , το αλάτι , το πιπέρι, τις 5 σταγόνες ταμπάσκο. Ανακατώνουμε καλά. Απλώνομε από μια κουταλιά μείγμα σε κάθε φέτα τυλίγομε ρολό και τις αφήνομε να παγώσουν στο ψυγείο.

Μπουρέκι αλλιώτικο:

Τρία κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη, ένα τέταρτο μυζήθρα , τετρακόσια γραμμ. τυρί φέτα, τρία με τέσσερα αυγά, μια μικρή κρέμα γάλακτος, ένα κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, μια κουταλιά αλεύρι.

Τρίβω το κολοκύθι αποβραδίς και το στραγγίζω. Τα ανακατεύω όλα μαζί. Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω αλεύρι να καλύψει καλά τον πάτο. Ρίχνω το υλικό και πάλι αλεύρι να σκεπαστεί και από πάνω ραντίζω με λάδι.

Κρουασάν με τυρί:

"google ad"

Ζύμη: 1 αυγό, μαγιά σαν αμύγδαλο, 1 φλιτζάνι λάδι ραφινέ, αλάτι, λίγη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα, 4 φλιτζάνια αλεύρι.

Πλάθω τη ζύμη, την αφήνω να φουσκώσει τη χωρίζω σε 8 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το ανοίγω σε φύλλο σε μέγεθος πιάτου. Το χωρίζω σε 8 τρίγωνα το κάθε φύλλο. Κάθε τρίγωνο ένα κρουασάν. (Χαράζω στο φύλλο ένα σταυρό και ανάμεσα στον σταυρό ένα Χ. Έτσι κόβεται σε 8 τρίγωνα.

Η γέμιση μπαίνει στο φαρδύ μέρος του τριγώνου.

Γέμιση: 400 γραμμ. φέτα, 2 χούφτες ρεγγάτο, 2 αυγά( βάλτε και μυζήθρα και τρίψτε γραβιέρα).

Αλείφω ένα μεγάλο ταψί με βιτάμ βάζω τα κρουασάν τα αυγώνω και βάζω το υπόλοιπο βιτάμ σε κομματάκια σε όλο το ταψί.

Κανταΐφι με τυριά:

Υλικά: Μισό κιλό κανταΐφι, 6 αυγά, 2 φλιτζάνια διάφορες γραβιέρες τριμμένες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο αλάτι, πιπέρι, ενάμιση φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος , βούτυρο λιωμένο.

Χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά και τα ανακατεύομε με τα τυριά , το ζαμπόν και το αλάτι πιπέρι. Παίρνομε μικρές ποσότητες κανταΐφι και ενσωματώνουμε λίγη γέμιση κάθε φορά κάνοντας μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στο τέλος ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι από μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο. Σε μπολ χτυπάμε τ’ άλλα 3 αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανταΐφια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Φέτα σχάρας:

Σε αλουμινόχαρτο τυλίγομε φέτα «Ηπείρου» από πάνω σάλτσα ντομάτα, ή φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένη πιπεριά, ρίγανη τα τυλίγομε και τα ψήνομε σε ψηστιέρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...