Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά του κουταλιού

Κανένα σχόλιο

Ροδάκινο γλυκό

1 κιλό ροδάκινα, 1 κιλό ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, λεμόνι χυμό.

Ασβεστόνερο: 1 κουκί ασβέστη το διαλύομε σε 2 κιλά νερό και το αφήνουμε να σταθεί δύο μέρες ή δύο κουταλιές σβησμένο ασβέστη διαλυμένες συ δύο κιλά νερό.
Διαλέγομε ροδάκινα που να μην είναι πολύ γινωμένα. Προτιμότερο μόλις κοπούν απ’ τα δέντρα και δεν έχουν μπει ψυγείο. Καθαρίζομε τη φλούδα τους τα κόβομε σε κομμάτια όσο μια μεγάλη μπουκιά, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόκκινο μέρος που είναι γύρω στο κουκούτσι. Τα βάζομε σε κρύο νερό όπου έχομε ρίξει το χυμό ενός λεμονιού. Κατόπιν βράζομε τη ζάχαρη με το νερό και δένουμε καλά το σιρόπι. Ρίχνομε μέσα τα ροδάκινα αφού τα στραγγίσουμε καλά απ’ το νερό. Ξαφρίζομε το γλυκό. Προσθέτουμε λεμόνι. Μπορούμε να τα βάλομε πρώτα στο ασβεστόνερο που το περνάμε από τουλπάνι για να γίνουν πιο σφιχτά

"Sponsored links"

 

Νεραντζάκι γλυκό ολόκληρο (πράσινο)

1 κιλό νεραντζάκια πράσινα μικρά, 1 κιλό και 250gr ζάχαρη, δύο φλιτζάνια νερό, χυμός λεμόνι.

Διαλέγομε τα νεραντζάκια να είναι πράσινα τρυφερά και μικρά. Με ένα μικρό κοφτερό μυτερό μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο ανοίγομε μια μικρή τρύπα από την μία άκρη στην άλλη και με καπλαντοβελόνα το ξεκουφίζομε. Πλένομε, τα βάζομε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζομε σε δυνατή φωτιά. Τα δοκιμάζομε τρυπώντας τα με πιρούνι. Εάν τρυπιούνται εύκολα και είναι μαλακά σαν μυαλά τα τραβάμε απ’ την φωτιά. Τα βάζομε σε άφθονο κρύο νερό. Τα αφήνομε 6 ώρες και αλλάζομε το νερό. Επαναλαμβάνομε 3-4 φορές για να γλυκάνουν. Τα απλώνομε σε πετσέτα. Βράζομε τη ζάχαρη με το νερό για λίγο, ρίχνομε τα νεράντζια να βράσουν πέντε λεπτά. Αποσύρωμε απ’ την φωτιά. Τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τα νεραντζάκια. Δένομε καλά το σιρόπι, τα ξαναρίχνομε μέσα μαζί και το λεμόνι και τα βράζομε ξανά έως να δέσει καλά το σιρόπι. Ξαφρίζομε. Όταν κρυώσει βάζομε σε βάζα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις