Σπιτικές Προτάσεις – Κρητική Διατροφή

Κανένα σχόλιο

Σαλάτες με αγριόχορτα

Άγριο σταμναγκάθι σαλάτα
Το καθαρίζομε, το πλένομε, βάζομε αλάτι, ελάχιστο λάδι και λεμόνι. Άψητο.
Σαλάτα με γαλατσίδες
Οι γαλατσίδες βγαίνουν και στην θάλασσα στην άμμο όπου είναι παρθένες ακόμα οι παραλίες. Είναι πιο νόστιμες απ’ τις γαλατσίδες που βγαίνουν σε άλλες μη παραθαλάσσιες περιοχές. Τις χοντροκόβομε, αλάτι, λάδι λίγο, ξύδι

Σαλάτα με καυκαλήθρες (μυρώνια) και τσόχους
Χοντροκόβομε τις καυκαλήθρες και τους τσόχους. Αλάτι, λάδι, ξύδι ή λεμόνι. Μπορούμε να βάλομε και γαλατσίδες και φύλλα από κουκιά και ψαρρές και φρέσκα κρεμμυδάκια.

"Sponsored links"

 

Θαλασσινά

Τα θαλασσινά είναι απαραίτητα στην Κρητική Διατροφή. Μας αρέσουν πολύ. Πιο πολύ και απ’ το κρέας. Ήταν πιο εύκολη η πρόσβαση στα ψάρια. Πιο εύκολα έπιανες ψάρια από το να σφάξεις και να καθαρίσεις αρνί, μοσχάρι, χοίρο. Καταναλώναμε λοιπόν παλαιότερα (και τώρα) πολλά θαλασσινά. Και στα ορεινά, που δεν ήταν κοντά η θάλασσα έπαιρναν παστούς μπακαλιάρους και ξερά ηλιόκοφτα χταπόδια. Μετέπειτα, πέρναγε με τ’ αυτοκίνητό του και ο πλανόδιος ψαράς με όλα τα θαλασσινά. Από γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια μέχρι και γλώσσες.
Τα ψάρια τα ψήνομε: βραστά, ψητά, στον φούρνο, στο τηγάνι, πλακί. Το κάθε είδος ψησίματος θέλει τα δικά του ψάρια. Θα σας γράψομε συνταγές στο αυριανό φύλλο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις