Σπιτικές Προτάσεις: Συνταγές από την Χίο

Κανένα σχόλιο

Σαλιγκάρια τουρσί
Πλένομε, καθαρίζομε και βράζομε τα σαλιγκάρια. Τα βγάζομε από το κέλυφος και τα βάζομε σε λαδόξυδο.

Γλιστριδόσουπα
Ένα κρεμμύδι, ντομάτα φρέσκια, 1 πατάτα, 1 κολοκύθι, φύλλα μαδημένα γλυστρίδας. Ρίχνετε το κρεμμυδάκι σε λάδι, το τσιγαρίζετε κατόπιν την ντομάτα ψιλοκομμένη, την πατάτα επίσης το κολοκύθι. Ρίχνετε και τα φύλλα της γλυστρίδας νερό και άμα πάρουν βράση το ανάλογο ρύζι και αλάτι.

Μαντί
3-4 φλυτζάνια αλεύρι, χλιαρό νερό όσο σηκώσει, λίγο αλάτι, 400 γρ. κιμάς, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 1 κιλό γιαούρτι σακούλας, λίγο δυόσμο.
Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι κάνομε μια ζύμη. Την ανοίγομε και κόβομε μακρόστενες λωρίδες και μετά τετραγωνάκια. Καβουρδίζομε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι και βούτυρο. Κοπανίζομε το σκόρδο με αλάτι. Μέσα στα τετραγωνάκια κλείνομε τον κιμά και πιέζομε με πηρούνι το φύλλο.
Τα βράζομε σε καυτό νερό όπως τα μακαρόνια. Τα στραγγίζομε. Τα ξαναβάζομε στο τσικάλι και τα σκεπάζομε με το γιαούρτι το σκόρδο και τον δυόσμο. Αφήνομε για δύο λεπτά στη φωτιά.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις