19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις: Όσπρια

Ημερομηνία:

Κουκιά ξερά γιαχνί

Ένα κιλό κουκιά ξερά, τα βάζομε από βραδύς στο νερό. Σωτάρομε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτομε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνιθο, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι. Αφήνομε να πάρουν μερικές βράσεις. Σραγγίζομε τα κουκιά και βάζομε νερό και τα βράζομε με σκεπασμένο τσικάλι. Τα ρίχνομε στην σάλτσα και τα ψήνομε μαζί έως να χυλώσουν.

Φασόλια πιάζ

Μουσκεύομε μικρά ξερά φασόλια από βραδύς. Το πρωί τα βράζομε με αρκετό νερό για μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένα. Αφού βράσουν τα αφήνομε στο νερό τους να κρυώσουν. Τα στραγγίζομε και ρίχνομε μέσα ένα ποτήρι ξύδι. Βάζομε το καπάκι και αφήνομε δύο ώρες να μουλιάσουν. Κόβομε μια πιπεριά στα τέσσερα και μετά σε ψιλά κομμάτια. Κόβομε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τ’ ανακατεύουμε με λίγο αλάτι. Αφαιρούμε τη φλούδα από 3 ντομάτες και τις κόβομε σε φέτες. Βράζομε τρία αυγά τα καθαρίζομε και τα κόβομε στα τέσσερα. Στραγγίζομε τα φασόλια, ρίχνομε πάνω τους μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, λάδι, αλάτι και ξύδι, ανακατεύομε και τα βάζομε σε πιατέλα. Γύρω τους, τοποθετούμε τις ντομάτες, τις ελιές, και τα αυγά και τα σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...