Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές
2 διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), 2 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια κρέμα σαντιγί για γαρνίρισμα, λίγο ξύσμα σοκολάτας, γλυκά κουταλιού.
Σιρόπι: πέντε ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 2 βανίλιες. Φτιάχνομε σιρόπι βράζοντας τα παραπάνω υλικά.
Βουτώντας μια μία τις φρυγανιές στρώνουμε τις μισές σε τετράγωνο ταψί. Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. ΤΑ σιγοβράζομε ανακατεύοντας τα με το σύρμα ώσπου να γίνουν πηχτή κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί. Την απλώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα τις φρυγανιές. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φρυγανιές (σιροπιασμένες) επάνω από την κρέμα. Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί πάνω από  τις φρυγανιές. Γαρνίρομε το γλυκό με σαντιγί βγαλμένη σε ροζέτες. Πασπαλίζομε με ξύσμα σοκολάτας και τοποθετώντας τα γλυκά κουταλιού , ολόκληρα ή κομματιασμένα βάζομε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει καλά πριν το σερβίρουμε.

Κουνέλι στο φούρνο
Τεμαχίζουμε το κουνέλι, βάζομε αλάτι πιπέρι, ρίγανη και το τυλίγομε στο ζαμπόν. Δηλαδή κάθε κομμάτι κουνέλι το τυλίγομε σε μια φέτα ζαμπόν. Μετά βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ τα βάζομε μέσα. Περίπου 23 κομμάτια. Μετά ρίχνομε πάνω ένα λίτρο γάλα σε ενάμιση κουνέλι και λίγη κρέμα γάλακτος δύο ή τρεις κουταλιές. Το ψήνουμε περίπου μια ώρα σε μέτριο φούρνο, 220 βαθμούς.

Αβοκαντοσαλάτα
Δύο μεγάλα αβοκάντο μαλακά ίση ποσότητα μυζήθρα σκόρδο κατά βούληση λίγο ξύδι. Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή. Προσθέτομε και την μυζήθρα το σκόρδο κοπανισμένο το ξύδι κα ανακατεύομε καλά να ενωθούν τα υλικά.

"Sponsored links"

Τούρτα
Παντεσπάνι: 6 ασπράδια αυγών μαρέγκα ελάχιστο αλάτι, 1 φλιτζάνα τσαγιού ζάχαρη, 6 κροκάδια αυγών τα χτυπάμε με ζάχαρη και 6 κουταλιές μεγάλες χυμού λεμονιού, 1 φλιτζάνα αλεύρι εναλλάξ με μαρέγκα βανίλια.
Κρέμα: 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 κουτί νερό, 4 κουταλιές ζάχαρη , 4 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες κορν φλάου.
Σιρόπι: Μισή φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα νερό, σαντιγί 1 κουτί «Μόρφατ», 6 κουταλιές άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη, 3 κουταλάκια κακάο, ένα τρίτο φλιτζάνας γάλα.

Μανιτάρια με κρέμα
500 γραμμ. μανιτάρια pleurdtes 100 γραμμ. βούτυρο, μισό ποτήρι κονιάκ , 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος , μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, 1 πρέζα λευκό πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο.
Λιώνουμε το βούτυρο σοτάρομε τα μανιτάρια να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σβήνομε με το κονιάκ κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι και τ’ αφήνουμε ν’ απορροφήσουν όλα τα υγρά. Προσθέτομε το αλάτι , το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο τέλος την κρέμα. Τ’ αφήνουμε ακόμη 3 λεπτά σερβίρομε αμέσως αφού τα πασπαλίσομε με λίγο άνηθο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις