Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Σάλτσα σοκολάτας
Ανακατεύομε 125 γρ λιωμένη κουβερτούρα με 1/3 φλυτζανιού (τσαγιού) κρέμα γάλακτος. (Αν είναι πηχτή η σάλτσα αραιώνουμε με επιπλέον κρέμα γάλακτος). Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική να περιχύσουμε τούρτες, κέικ, παγωτά, ακόμα και σιροπιαστά γλυκά.

Γαλακτομπούρεκο (ωραίο)
Δώδεκα ποτήρια γάλα, δεκαέξι (16) κουταλιές σούπας κορν φλάου, έξι κουταλιέ σούπας σιμιγδάλι, εικοσι τέσσερις (24) κουταλιές σούπας ζάχαρη, τέσσερα αυγά, φύλλο, βανίλιες.
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά αφού κρατήσουμε περίπου ένα νεροπότηρο. Στην κατσαρόλα που έχομε στη φωτιά με το γάλα ρίχνομε την ζάχαρη αφού κρατήσομε τέσσερις (4) κουταλιές. Χτυπάμε τα αυγά με τις τέσσερις κουταλιές ζάχαρη, εκεί μέσα διαλύουμε και το κορν φλάου, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες. Όταν το γάλα είναι καυτό και ετοιμάζεται να βράσει το κατεβάζομε απ’ τη φωτιά, ρίχνομε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύομε γρήγορα να μην σβολιάσει. Το ξαναβάζομε στη φωτιά και όταν βράσει η κρέμα είναι έτοιμη. Έχομε στρώσει 7-8 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα στο ταψί. Ρίχνομε την κρέμα και από πάνω οκτώ (8) φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Το χαράζομε επιφανειακά, ραντίζομε με λίγο νερό και ψήνομε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει. Εν τω μεταξύ έχομε φτιάξει σιρόπι με τρία (3) ποτήρια ζάχαρη, δύο (2) ποτήρια νερό. (Σιρόπι εντελώς κρύο, το γλυκό ζεστό)

Γαλακτομπούρεκο (ωραίο)
Οκτώ ποτήρια γάλα, ένα κουτί κορν φλάου, βανίλια, ανθόνερο, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ή δύο αυγά, τετρακόσια (400) γρ φύλλο. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, λίγο λεμόνι, ανθόνερο ή βανίλια.
Εκτέλεση όπως το προηγούμενο γαλακτομπούρεκο.

"Sponsored links"

Γαλακτομπούρεκο (πολύ ωραίο)
Έξι (6) νεροπότηρα φρέσκο γάλα, ένα και ένα τέταρτο νεροπότηρο ζάχαρη, τρία – τέσσερα (3-4) αυγά, μια κουταλιά βιτάμ, ενάμιση (1,5) κρασοπότηρο άνθος αραβοσίτου, βανίλια. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, λίγο ανθόνερο.
Κρέμα: Ζάχαρη μέσα στο γάλα.
Με λίγο γάλα να ανακατέψω άνθος αραβοσίτου και θα το ρίξω στο γάλα. Θα ρίξω τα αυγά κτυπημένα. Όταν πήξει η κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα αποσύρομε από τη φωτιά. Έχομε ρίξει και το βούτυρο. Τα υπόλοιπα ως συνήθως.

Γαλακτομπούρεκο Μ. Ασίας
(πολύ ωραίο αλλά δυναμίτης)
Δύο οκάδες (1300 γρ. οκά) γάλα φρέσκο, μία οκά ζάχαρη, οκτώ (8) αυγά ολόκληρα, πενήντα δράμια (65 γρ) βούτυρο, εκατό δράμια σιμιγδάλι, δύο βανίλιες, μισή οκά φύλλο, πενήντα δράμια βούτυρο για τα φύλλα.
Σιρόπι: εκατό δράμια ζάχαρη, ένα νεροπότηρο νερό να δέσει καλά.
Σιρόπι κρύο γλυκό ζεστό. Η κρέμα ως συνήθως

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις