13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Λεμονάδα
Στίβομε λεμόνια φρέσκα απ’ το δέντρο, όχι από κάτω. Τα περνάμε δυό φορές από ψιλό σουρωτό και αν θέλετε και από τουλπάνι. Μετράμε ένα μέρος λεμόνι, ένα μέρος ζάχαρη. Στα τρία νεροπότηρα ζάχαρη, μισό νεροπότηρο νερό.
Βάζομε στη φωτιά τη ζάχαρη με το νερό να διαλυθεί. Προσοχή, μην βράσει.
Αφήνομε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει ρίχνομε μέσα τον χυμό λεμονιού αναμιγνύομε καλά, βάζομε σε μπουκάλια και φυλάμε στο ψυγείο. Είναι συμπυκνωμένη.
Προζύμι
Για να φτιάξομε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 4 μέρες για να ξινίσει. Μετά την φυλάμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε όταν θέλομε να ζυμώσομε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ