22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κρεατότουρτα

Ζυμάρι: ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι μινερβίνη, ένα πακέτο αλεύρι και μαγιά μπύρας, μπύρα ποτό για να διαλύσουμε τη μαγιά, ζυμάρι μαλακό και αφράτο.

Γέμιση: Μπούτι αρνιού θα το βράσω (αλατοπιπερώσω) συν ένα ποτήρι μπύρας και μία ντομάτα ολόκληρη. Θα το βράσουμε όχι σε πολύ νερό. Μυζήθρα, τυρί για τοστ, ένα τέταρτο τριμμένη γραβιέρα, πιπέρι, μαλάκα, στάκα.

Ξεκοκαλίζουμε το αρνί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ή τα βάζουμε στρώσεις τυρερικά κρέας ή τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Φύλλο πάνω κάτω, αλείφω με αυγό και σισάμι.

 

Κρεατότουρτα (2)

Υλικά: Ενάμιση μπούτι αρνί ή κατσίκι, το σιγοψήνομε (λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη), μισό κιλό μαλάκα, ένα κιλό μυζήθρα, ένα τέταρτο στάκα, 300 γραμ. τυρί τοστ.

Κάνουμε φύλλο όπως σπανακόπιτας. Φύλλο – τυριά το κρέας σε ψιλά κομματάκια, τυρία 5-6 κουταλάκια ζουμάκι από το κρέας σκεπάζουμε με τυρί τοστ. Αλείφουμε με αυγό σισάμι 180-200 βαθμοί ψήσιμο (μεγάλο ταψί να μη γίνει πολύ παχιά εκτός και αν σας αρέσει να έχει πολύ γέμιση).

 

Κρεατότουρτα (3) παραδοσιακή

Ζυμώνουμε φύλλο με κρεατόζουμο κρέας αρνί θηλυκό. Το ξεκοκαλίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και λίγη κανέλα. Μαλάσσουμε μυζήθρα και όση μυζήθρα τόσο αθότυρο, συν μαλάκα και μερικές κουταλιές στάκα. Βάζουμε και λίγο δυόσμο. Φύλλο, τυρερικά, κρέας, τυρερικά (το κρέας στη μέση) και δυο τρία κομματάκια στακοβούτυρο, φύλλο από πάνω, δύο αυγά, αλείφουμε με σισάμι. Ψήνουμε προσέχοντας να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο. Δίνουμε σχήμα τούρτας τρουλωτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...