Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γλυκό με λουκούμι

Ένα ποτήρι ηλιέλαιο, δύο βανίλιες, μισό ποτήρι ρετσίνα, ένα χαρτί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λουκούμια μεγάλα, ινδοκάρυδο τριμμένο, άχνη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ρετσίνα, τις βανίλιες και το αλεύρι. Κόβουμε κάθε λουκούμι στα τρία. Κάνουμε πιτάκια με το ζυμάρι και ενσωματώνουμε στο καθένα ένα κομμάτι λουκούμι. Κλείνουμε προσεκτικά να κολλήσει το ζυμάρι, κυλάμε κάθε κομμάτι στο ινδοκάρυδο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς ίσα να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη

"Sponsored links"

 

Λουκουμάδες

Μαγιά μπύρας (1 πλακάκι), πενήντα γραμμάρια ριζάλευρο (έχει ο Λαγουμιτζάκης στην οδό Περίδου), δύο νεροπότηρα νερό βρασμένο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, τρία ποτήρια αλεύρι.

Σ’ ένα ποτήρι θα βάλω το νερό και θα διαλύσω τη μαγιά. Σε άλλο ποτήρι θα διαλύσω το ριζάλευρο και θα τα ανακατέψω όλα αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι. Το μείγμα θα το αφήσω είκοσι λεπτά και είναι έτοιμο. Όταν κάψει το λάδι ρίχνω ένα – ένα μέσα. Το σιρόπι το έχουμε ετοιμάσει να είναι πηχτό και κρύο, να τους βουτάμε μέσα και μετά τους πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.

 

Σάμαλη

Μιάμιση κούπα σιμιγδάλι ψιλό, μία κούπα σιμιγδάλι χοντρό, μιάμιση κούπα ζάχαρη, ένα κουταλάκι καφέ σόδα, μια κουταλιά σούπας μπέικι, μιάμιση κούπα γιαούρτι στραγγιστό, λίγη κοπανισμένη Χιώτικη μαστίχα.

Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε δυόμιση ώρες περίπου. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, το χαράσσουμε και τοποθετούμε αμύγδαλα και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου σαράντα λεπτά). Όταν το βγάλουμε το περιχύνουμε με τέσσερις κουταλιές λιωμένο βούτυρο και μετά με το κρύο σιρόπι (ενάμιση νερό, δυόμιση ζάχαρη και λεμόνι)

 

"Sponsored links"

Σάμαλη (2)

Δύο φλυτζάνες σιμιγδάλι ψιλό, δυόμιση φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό, μία φλυτζάνα ζάχαρη, μια φλυτζάνα νερό, μια φλυτζάνα πορτοκάλι, ένα κουταλάκι αμμωνία, ένα κουταλάκι σόδα, ένα μπέικι, μισό κουταλάκι μαστίχα.

Ανακατεύω σιμιγδάλι, ζάχαρη με πορτοκαλόζουμο, μαστίχα με λίγη ζάχαρη, αμμωνία με νερό. Ανακατεύω όλα μαζί σε ταψάκι 32 νούμερο στους 200 βαθμούς 40-45′. Το κόβω πρώτα το αφήνω να κρυώσει και με καυτό σιρόπι, σιροπιάζω (Σιρόπι: Τρισήμιση φλυτζάνες ζάχαρη, δύο φλυτζάνες νερό)

 

Κέικ νηστίσιμο

Τριακόσια πενήντα γραμμάρια αλεύρι, διακόσια πενήντα γραμμάρια ψιλή ζάχαρη, εκατό γραμμάρια λάδι, καλό πενήντα γραμμάρια κονιάκ, νερό μια κουταλιά της σούπας, σόδα, τα φλούδια ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού ξυσμένα.

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτοντας σιγά – σιγά όλα τα είδη που είπαμε τα δουλεύουμε έτσι που να γίνουν μια μάζα. Παίρνουμε μια φόρμα, τη λαδώνουμε, την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το κέικ. Ψήσιμο για 15 λεπτά.

 

Κρασοκούλουρα

Τρία νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο κρασί, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δύο μπέικι, δύο κουταλάκια σόδα σε χυμό λεμονιού διαλύουμε, μισό κρασοπότηρο κονιάκ, ένα νεροπότηρο σουσάμι, αλεύρι όσο σηκώσουν.

 

Λαδοκούλουρα

Δύο νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο ζάχαρη, ένα κρασοπότηρο πορτοκαλόζουμο, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλα, ένα κουταλάκι σόδα, ένα μπέικι, αλεύρι ένα κιλό και κάτι μαλακό, 100 γραμμάρια σουσάμι.

Λάδι με ζάχαρη να χτυπηθούν καλά, μετά κανελογαρύφαλλα, μετά πορτοκαλόζουμο, σόδα, το χυμό ενός λεμονιού, μπέικι σε αλεύρι και σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • ΚαθημερινάΠΕΜΠΤΗ, 10:00 am - 11:00 amμε τον Νίκο Αγγελάκη
    Ο Νίκος Αγγελάκης καθημερινά στον σχολιασμό της τοπικής και εθνικής επικαιρότητας, με ζωντανή επικοινωνία ακροατών στον αέρα