16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πουτίγκα
Δέκα αυγά, τριακόσια είκοσι gr αμύγδαλα, τριακόσια είκοσι gr ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, λίγο κονιάκ και όψη λεμονιού.
Όταν κρυώσει δένετε σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό.
Κτυπάμε τους κρόκους καλά με την ζάχαρη. Χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτους στους κρόκους τα ασπράδια εναλλάξ με τα αμύγδαλα (ασπρισμένα και αλεσμένα) και την όψη λεμονιού. Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι λίγο κονιάκ, ψήνομε, σιροπιάζομε (το γλυκό κρύο) Από πάνω γλάσο σοκολάτας με τρία ασπράδια, μαρέγκα μαζί με 80 gr ζάχαρη. Σε μπαιν μαρί 150 gr κουβερτούρα και ρίχνομε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα και μετά το ρίχνομε στην πουτίγκα.

Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, φρυγανιές κοπανισμένες.
Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτομε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες, τους κυλάμε στη φρυγανιά και μετά στο κτυπημένο αυγό ή ασπράδι μόνο και ξανά στη φρυγανιά και τηγανίζομε.

Γιαουρτόπιτα
Έναν κεσέ γιαούρτι, δύο κεσέδες ζάχαρη, έναν κεσέ βούτυρο, πέντε αυγά, δυόμιση κεσέδες αλεύρι, ένα μπέικι, όψη λεμονιού

Πατάτες φόρμας
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες τις κάνω πουρέ συν τυρί τριμμένο, συν τέσσερα αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο. Μισό κιλό κιμά τσιγαριστό και στεγνό. Απλώνω τέσσερα φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα. Σε όλη την επιφάνεια του φύλλου απλώνω τον πουρέ πατάτας. Από πάνω τον κιμά και τυλίγω σε ρολό. Το ψήνω στους 200 βαθμούς.

Πατσαβουρόπιτα
Ένα πακέτο φύλλο για γαλακτομπούρεκο, τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα μπέικι βανίλια ένα γιαούρτι φρέσκο.
Βουτυρώνω το ραψί. Τα φύλλα όλα αλάδωτα τα απλώνω στο ταψί και τα πατσαβουριάζω (τα διπλώνων σε μεγάλες πιέτες όπως τις πλισέ φούστες). Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και αναμιγνύω με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνω πάνω στα φύλλα. Βάζω στον φούρνο. Όταν ψηθεί περιχύνω με σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη, δέκα λεπτά βράσιμο. Γλυκό κρύο σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζω με κανέλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...