Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γαλοπούλα γεμιστή
Μια γαλοπούλα παχιά, τριακόσια gr κιμά, τρία τέταρτα φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη, μισή φλυτζάνα κρασί άσπρο, μία φλυτζάνα ρύζι καρολίνα (προεραιτικό), μία κουταλιά ντοματάδα, λίγη κανέλα, μερικά γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι.Καψαλίζομε, πλένομε την γαλοπούλα, της βγάζομε από μέσα ότι έχει, την αφήνομε να στεγνώσει. Ψιλοκόβομε τα εντόσθια και τα τσιγαρίζομε καλά – καλά με κιμά, το μισό βούτυρο και κρεμμύδι. Ανακατεύομε συνέχεια να μη βωλιάσει ο κιμάς. Σβήνομε με το κρασί. Λιώνομε σε μία φλυτζάνα νερό την ντοματάδα και την ρίχνομε μέσα. Αλατοπιπερώνομε εσωτερικά και εξωτερικά την γαλοπούλα. Προσθέτομε στην γέμιση κάστανα βρασμένα ολόκληρα, σταφίδες και κουκουνάρια. Γεμίζετε και ράβετε την γαλοπούλα, την αλείφετε με βούτυρο πολύ – πολύ και την τυλάτε με δυό τρεις λαδόκολες. Όσα κιλά είναι τόσες ώρες θέλει ψήσιμο στον φούρνο.

Κοπεγχάγη (πολύ ωραίο γλυκό)
Κρούστα: Τριακόσια είκοσι (320) gr αλεύρι, εκατόν εξήντα (160) gr φρέσκο βούτυρο, ογδόντα (80) gr ζάχαρη, ένα (1) αυγό.
Πάστα: Τριακόσια είκοσι (320) gr αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα, διακόσια σαράντα (240) gr ζάχαρη, έξι αυγά, διακόσια πενήντα (250) gr φύλλο, εκατόν εξήντα (160) gr φυτίνη
Σιρόπι: Ενιακόσια εξήντα (960) gr ζάχαρη, ενάμισι ποτήρι νερό, λεμόνι, βανίλια.
Εκτέλεση: Κτυπάμε λίγο το φρέσκο βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτομε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε λίγη ώρα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτομε το αλεύρι και κάνομε μια ζύμη την οποία απλώνομε σε ταψί Νο 34. Αυτή είναι η κρούστα.
Για να κάνομε την πάστα χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή, στη συνέχεια τους κρόκους με την ζάχαρη. Όταν οι κρόκοι είναι καλοχτυπημένοι προσθέτομε λίγα αμύγδαλα, λίγη μαρέγκα, ενώ χτυπάμε πολύ ελαφρά μέχρι αν τελειώσουν τα υλικά.
Ρίχνομε την πάστα πάνω στην κρούστα και τελειώνομε το γλυκό με τα φύλλα τα οποία βρέχομε με την φυτίνη ένα – ένα.
Ψήνομε το γλυκό σε μέτριο φούρνο και όταν έχουν ροδίσει τα φύλλα είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει το γλυκό ετοιμάζομε το σιρόπι και το ρίχνομε από πάνω.
Πριν το βάλομε στο φούρνο για ψήσιμο χαράζομε τα φύλλα ελαφρά σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Όταν βγει από τον φούρνο σιροπιάζομε με ζεστό σιρόπι κρύο γλυκό, αφού χαράξομε μέχρι κάτω.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις