Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Χοιρινό με πορτοκάλι
Ενάμισι κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, δύο φλούδες πορτοκάλι, δύο κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι.
Βάζω το κρέας σε κατσαρόλα με την φυτίνη και το σωτάρω σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα το σβήνω με την μπύρα και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτω φλούδα, κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω επί μία ώρα

Τσουρέκια (φοβερά)
Υλικά: Τέσσερα κιλά αλεύρι, 10 αυγά δύο για τη ζύμη και δύο για το άλλειμα, ένα κιλό γάλα, ένα κιλό και ένα τέταρτο ζάχαρη, δύο φακελάκια μαχλέπι, ένα φακελάκι κόλιαντρο και ένα κακουλέ (κάρδαμο). Τα σποράκια τα μικρά που είναι μέσα στον κακουλέ τα βγάζομε και τα κοπανίζομε καθώς και το μαχλέπι, τον κόλιαντρο και ένα φακελάκι μαστίχα Χίου. Διακόσια πενήντα gr μαγιά μπύρας, επτακόσια gr φυτίνη, σισάμι.
Ετοιμάζω πρώτα την μαγιά. Σ’ ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάζω μια πρέζα ζάχαρη, τη μαγιά και όσο αλεύρι σηκώσει να γίνει πηκτός χυλός. Σε μια λεκάνη ρίχνω τρία κιλά συν δύο χούφτες αλεύρι, το μαχλέπι, το κόλιαντρο και τον κακουλέ, λίγο αλάτι. Ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη, χτυπάω τα αυγά τα ρίχνω όλα στο αλεύρι και μετά ρίχνω την μαγιά τον χυλό. Ζεσταίνω το βούτυρο και ρίχνω λίγο-λίγο πλάθοντας την ζύμη από κάτω προς τα πάνω με κινήσεις ελαφρές όχι ζύμωμα. Αφήνω κατά μέρος λίγο βούτυρο. Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει. Ξαναζυμώνω βουτώντας τα χέρια στο βούτυρο από κάτω προς τα πάνω και πλάθω σε τσουρέκια. Τα αφήνω να φουσκώσουν, τα αυγώνω, βάζω σισάμι. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς μισή ώρα. Το κάθε τσουρέκι να είναι 800gr Πρέπει να μην γίνει τελείως στεγνό το τσουρέκι.

Κουλουράκια πασχαλινά
Εξακόσια σαράντα gr φυτίνη, 800 gr ζάχαρη, ένα νεροπότηρο φρέσκο γάλα, έξι κρόκοι αυγών, δύο ασπράδια, ένα φλυτζανάκι κονιάκ, μια κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα Χίου ή πέντε βανίλιες ή ξύσμα πορτοκάλι ή ανθόνερο. Δύο κιλά αλεύρι. Τα αυγώνω και τα βουτάω στη ζάχαρη.

"Sponsored links"

Κουλουράκια (2)
Δέκα αυγά, πεντακόσια gr βιτάμ, μία φλυτζάνα γάλα, ένα πορτοκάλι ξύσμα και χυμό, δύο βανίλιες, δύο αμμωνίες, τέσσερα ποτήρια ζάχαρη, αλεύρι όσο σηκώσει για μέτρια ζύμη. Χτυπάω αυγά, βόυτυρο και ζάχαρη μαζί αμμωνία διαλύω σε ζεστό γάλα.

Κουλουράκια (3)
Έξι αυγά, διακόσια εικοσιπέντε gr βούτυρο, τετρακόσια πενήντα gr ζάχαρη, μισό φλυτζανάκι χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι σόδα, τριάντα gr αμμωνία, βανίλιες, μια φλυτζάνα γάλα. Βάζω λαδόκολλα, ψήνω στους 200 βαθμούς και αλεύρι μαλακό Μύλων Κρήτης.

Κουλουράκια (4)
Γίνονται σαν μπισκότα
Τριακόσια είκοσι gr ζάχαρη, διακόσια gr βούτυρο, τιράντα gr αμμωνία, πέντε αυγά, μισή φλυτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι. Χτυπάμε ασπράδια μαρέγκα την μισή ζάχαρη με το βούτυρο την άλλη μισή ζάχαρη με τα κροκάδια, την αμμωνία στο γάλα και ως συνήθως όσο αλεύρι σηκώσουν.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις