Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Αρνί εξοχικό
Ενάμιση κιλό αρνάκι γάλακτος, τρία τέταρτα φλυτζανιού λάδι, 250 gr κεφαλοτύρι, ένα λεμόνι, μία κουταλιά κοφτή ρίγανη, δύο λαδόκολλες, αλάτι, πιπέρι.
Χωρίζετε το κρέας σε έξι ίσια κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Στίβετε πάνω τους τον χυμό του λεμονιού το μισό λάδι και τα αφήνετε μία ώρα. Κόβετε το τυρί σε έξι φέτες. Κόβετε κάθε λαδόκολλά σε έξι φύλλα. Παίρνετε ένα φύλλο και το αλείφετε με μπόλικο λάδι. Τοποθετείτε στην άκρη μια φέτα τυρί και επάνω στο τυρί ένα κομμάτι κρέας. Διπλώνετε από τα δύο πλάγια τα άκρα του χαρτιού ώστε να σκεπαστεί λίγο το κρέας και κατόπιν τυλίγετε σαν ρολό. Παίρνετε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας χωρίς να το λαδώσετε και τυλίγετε μέσα σ’ αυτό το ρολό με το κρέας. Το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος του χαρτιού προς τα κάτω. Κάνετε το ίδιο με όλα τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζετε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο επί δύο ώρες περίπου.

Φρικασέ με κρεμμυδάκια και μαρούλια
Δύο κιλά αρνί, δέκα κρεμμυδάκια φρέσκα, τρία μαρούλια, άνιθος ψιλοκομμένος, μία φλυτζάνα λάδι, δύο αυγά, τρία λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.
Κόβομε το κρέας μερίδες και το τσιγαρίζομε με το λάδι. Κόβομε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινό τους και τα ρίχνομε στο κρέας. Προσθέτομε μισή φλυτζάνα νερό, αλάτι και αφήνομε να βράσουν. Πλένομε τα μαρούλια και τα κόβομε κομμάτια 2-3 δάχτυλα το καθένα. Κόβομε και τον άνιθο. Μόλις το κρέας πιεί το νερό και αρχίζει να τσιγαρίζεται με το λάδι ρίχνομε τα μαρούλια με τον άνιθο λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνομε να σιγοβράσουν. Αν χρειασθεί προσθέτομε νερό Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνομε από λίγο τον χυμό λεμόνι και από λίγο με κουτάλα ζουμί φαγητού. Χτυπάμε ελαφρά και το ρίχνομε στο φαγητό κουνώντας να πάει παντού.

Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο
Ενάμιση κιλό αρνί, 8 αγκινάρες, 1 φλυτζάνα λάδι, δύο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, δύο αυγά, λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.
Τσιγαρίζομε το κρέας με το λάδι και αλάτι πιπέρι. Κατόπιν ρίχνομε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτετε δύο φλυτζάνια νερό. Καθαρίζομε τις αγκινάρες. Τις τρίβομε με λεμόνι και τις ρίχνομε σε αλατισμένο νερό. Όταν μισοβράσει το κρέας ρίχνομε τις αγκινάρες. Προσθέτομε χυμό λεμόνι λίγο αλάτι πιπέρι και αφήνομε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά. Κατεβάζομε απ’ την φωτιά και αυγοκόβομε ως συνήθως.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις