Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Μπισκοτάκια βανίλιας
Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι, τρία κροκάδια αυγών, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, βανίλια, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη, δύο κουταλιές κονιάκ.
Βάζετε σ’ ένα μπωλ δυόμιση φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και ανοίγετε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα τα κροκάδια τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, το αλάτι, λίγη βανίλια, το βούτυρο και το κονιάκ.
Ανακατεύετε το μείγμα. Ζυμώνετε τη ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο μία ώρα. Πλάθετε τη ζύμη σε χοντρά κορδόνια και δίνετε σ’ αυτά το σχήμα που έχει το πέταλο αλόγου. Τα βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο και τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πηρουνι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά. Τα βάζετε πριν κρυώσουν με την καλή επιφάνεια προς τα κάτω πάνω σε ζάχαρη και τ’ αφήνετε να κρυώσουν

Μπισκότα σοκολάτας
Ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, ένα αυγό και ένα κροκάδι, τρία φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι μισό φλυτζάνι τσαγιού κακάο, ελάχιστο αλάτι, ένα ασπράδι αυγού, μισό φλυτζάνι τσαγιού ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, 2 κουταλιές ζάχαρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και το κροκάδι και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε στο μίγμα τμηματικά το αλεύρι αφού το κοσκινίσετε με το κακάο και το αλάτι. Ζυμώνετε τη ζύμη και προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι. Ανοίγεται κομμάτια ζύμης σε φύλλο χοντρό περίπου μισό εκατοστό ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβετε με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα. Βάζετε τα μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα και ζάχαρη. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 10-12 λεπτά.

Τάρτες αμυγδάλου
Μισό φλυτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, τα τρία τέταρτα από ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ένα ασπράδι αυγού, δύο φλυτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι, κρέμα σαντιγύ, πελτές από μήλο η κυδώνι.
Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα και τα αλέθετε στο μπλέντερ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ασπράδι αυγού, την αμυγδαλόψιχα και αρκετό από το αλεύρι να γίνει σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο μία ώρα. Παίρνετε κομματάκια ζύμης και τα πατάτε μέσα σε βουτυρωμένα φορμάκια για μικρές τάρτες έτσι που να καλυφθεί το εσωτερικό της τάρτας. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 12-15 λεπτά. Όταν πρόκειται να σερβίρετε τις καλύπτετε με σαντιγύ και γλυκό ή φράουλες κομμένες.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις