15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παβέ ψυγείου
Τετρακόσια gr κουβερτούρα, 300 gr μπισκότα σαβαγιάρ (η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας», πέντε αυγά, ένα κουτί σαντιγύ, μια φλυτζάνα άχνη, 200 gr αμύγδαλα, γάλα ένα ποτήρι, λίγο κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ. Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα και καραμελώσει. Τα κοπανίζομε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε και τη σαντιγύ χτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε ένα ποτήρι σαντιγύ σκέτη για την κουβερτούρα και το βάζουμε το γλυκό στην κατάψυγη. Ξαναστρώνουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί που έχομε προσθέσει το ποτήρι τη σαντιγύ και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα. Το σκεπάζομε και το βάζομε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη πρέπει να μείνει πολλές ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν σερβίρομε.

Μπαβαρουάζ (1)
Πέντε κρόκοι, οδγόντα γραμμ. ζάχαρη.
Τα χτυπάμε στο μίξερ καλά. Διαλύουμε διακόσια γραμμ. ζαχαρούχο με τριακόσια πενήντα γραμμ. νερό ζεστό και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα αυγά χτυπώντας συνέχεια. Μετά δένουμε όλο το μίγμα σε μπαιν – μαρί. Η κρέμα δένει ελαφρά. Ρίχνουμε έξι (6) φύλλα ζελατίνης διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά εκατόν πενήντα (150) γραμμ. κουβερτούρας με τρεις (3) κουταλιές κρέμα γάλακτος διαλυμένη σε μπαιν – μαρί, μέσα στο μίγμα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά χτυπούμε την υπόλοιπη σαντιγύ με σαράντα (40) γραμμ. άχνη και την ρίχνουμε και αυτή στο μίγμα. Βάζουμε και αρκετά αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα. Λαδώνουμε την φόρμα με ραφινέ. Ξεφορμάρουμε σε καυτό νερό.

Μπαβαρουάζ (2)
Έξι αυγά, ένα φιλιτζάνι ρυζάλευρο (έχει ο Λαγουμιτζάκης στην οδό Περίδου), ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικη, λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους ασπράδια με τη ζάχαρη μετά προσθέτουμε το μπέικη, το λεμόνι, τη βανίλια και το ρυζάλευρο. Το ψήνουμε περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που το ετοιμάζουμε με τέσσερα (4) ποτήρια νερό και δύο (2) ζάχαρη. Μετά βάζουμε στο ένα κομμάτι σιρόπι και μετά κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι με κρέμα.
Η κρέμα γίνεται: Τέσσερα ποτήρια γάλα, πέντε (5) κουταλιές κορν-φλάουρ. Αν θέλουμε πάνω από την πρώτη στρώση προσθέτουμε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ