Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Κυδωνόπαστο
5 οκάδες κυδώνια, ζάχαρη.
Βράζεις τα κυδώνια αφού καθαρισθούν καλά τα περνάς από τρυπητό να γίνουν πολτός και τον αφήνεις να κρυώσει. Βάζεις ένα κεσέ πολτό ένα κεσέ ζάχαρη και τα ανακατεύεις στην φωτιά να μην πιάσουν. Βάζεις λίγη μπαρμπαρούσα στην αρχή που την πετάς. Ανακατεύεις το μείγμα στη φωτιά και όταν σηκώνεται με το κουτάλι είναι καλό. Αλείφεις ένα ταψί με νερό και στρώνεις το κυδωνόπαστο με βρεγμένο χέρι να γίνει λείο και μετά το κόβεις μπακλαβαδωτά.

Αμύγδαλα φούρνου
Βάζεις από βραδύς σε ένα πιάτο βαθύ αμύγδαλα αξεφλούδιστα και τα σκεπάζεις με άσπρο γλυκό κρασί προσθέτεις ένα τέταρτο της κουταλιάς αλάτι ψιλό, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις έως την άλλη μέρα. Το πρωί τα βγάζεις απ’ το κρασί, τα βάζεις σε μέτριο φούρνο και τα καβουρδίζεις.

Ντοματάκια – μπάμιες ξερά για τον χειμώνα
Τα περνάμε σε μίτο (κλωστή) φτιάχνοντας μικρά στεφάνια. Τα κρεμάμε σε ξηρό μέρος χωρίς ήλιο και διατηρούνται όλον τον χειμώνα.

"Sponsored links"

Κουκιά στο λάδι
Κουκιά, 2 μέρη νερό, 1 μέρος ξύδι, 1 μέρος λεμόνι, αλάτι
Μαχαιρωνετε τα κουκιά. Βάζετε το νερό, το ξύδι, αλάτι, λεμόνι σε μια κατσαρόλα. Αφού πάρουν βράση, ρίχνετε τα κουκιά. Τα αφήνετε να πάρουν δυο – τρεις βράσεις (να μη λιώσουν) Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους για μια νύχτα. Την άλλη μέρα, τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε στο λάδι.

Αγκινάρες στο λάδι
Καθαρίζεις τις αγκινάρες από τα εξώφλουδα χωρίς να τις σφίξεις καλά. Βάζεις ξύδι, ένα ξύδι ένα νερό να βράσει. Όταν βράσει να τις ρίξεις μέσα να πάρουν αρκετές βράσεις όσο να τρυπιούνται. Κατόπιν τις βάζεις σ’ ένα μέρος να στραγγίσουν και την άλλη μέρα τις βάζεις σε γυάλα με λάδι να τις σκεπάζει. Από πάνω φέτες λεμόνι. Στο ξύδι που θα βράσουν βάζομε λίγο αλάτι.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις