22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλυκό ψυγείου
Μια μόρφατ κονσέρβα, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό.
Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα
Ένα φύλλο κρούστας, 4 αυγά, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 γιαούρτι πρόβειο, 1 βανίλια, 1 μπέικι.
Διπλώνω τα φύλλα πλισέ το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπώ αυγά με όλα τα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήσιμο μισή ώρα 180 βαθμοί. Σιροπιάζω: Δυόμιση ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη, βράσιμο 10 λεπτά.

Αλμυρή πατσαβουρόπιτα
Ένα πακέτο φύλλο, ένα τέταρτο στραγγιστό γιαούρτι, τέσσερα αυτά, μισό κιλό φέτα, ένα μπουκάλι σόδα, ένα φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο.
Λαδώνω ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Στρώνω τα πρώτα 4 φύλλα ξαπλωτά αλλά ζαρωμένα. Ένα-ένα φύλλο το ραντίζω με λάδι και σουρωτή. Προσθέτω τη μισή γέμιση. Μετά 3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνω υπόλοιπο μείγμα. Ξαναβάζω υπόλοιπα φύλλα και ραντίζω με λάδι και σουρωτή. Στους 180 βαθμούς, 1 ώρα περίπου.

Αρνάκι στη λαδόκολλα
Ένα κιλό αρνάκι σε μερίδες από όποιο κομμάτι προτιμάτε, μισό φλιτζάνι λάδι, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους, χυμό δύο λεμονιών, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα περίπου ή και περισσότερο. Μετά, τα τυλίγουμε όλα μαζί σφιχτά στη λαδόκολλα, βάζουμε το πακέτο σ’ ένα ταψάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Αρνάκι κλέφτικο
Ένα κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε κύβους, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 3 σκελίδες σκόρδο, 250 γραμ. ντοματάκια αποφλειωμένα, 1 νεροποτηρο άσπρο κρασί, 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο, 250 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.
Σοτάρομε ελαφρά το κρέας τα κρεμμύδια τις πιπεριές, το σκόρδο. Τα σβήνω με το κρασί, ρίχνομε τα ντοματάκια και το τυρί. Ανοίγομε κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάζομε μέσα το μείγμα. Κλείνομε τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου και ψήνομε στους 200 βαθμούς.
Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ