14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κρέας Τας κεμπάπ Γιαουτλού
Ένα κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού (κομμένο σε λεπτές φέτες), έξι ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μια κουταλιά ζάχαρη, ένα κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο, μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο, ένα ξυλάκι κανέλλα, μια φλυτζάνα ελαιόλαδο, μία κουταλιά πελτέ, ελάχιστο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μια φλυτζάνα νερό, οκτώ πίτες μικρές, πεντακόσια γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μία κουταλιά πάπρικα.
Σωτάρομε στο λάδι το κρέας, προσθέτομε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και το σωτάρομε και αυτό ελαφρά. Κατόπιν ρίχνομε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τον κόλιαντρο, το μπαχάρι και ένα φλυτζάνι νερό. Σκεπάζομε την κατσαρόλα, χαμηλώνομε τη φωτιά και σιγοβράζομε για τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, τα ρίχνομε στην κατσαρόλα και συνεχίζομε πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλη μισή ώρα. Όταν μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα έχει πιει τα υγρά της και έχει πήξει, προσθέτομε το αλάτι, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε τις πίτες, βάζουμε πάνω μια ποσότητα γιαουρτιού και μετά το κρέας με τη σάλτσα, πασπαλίζομε με την πάπρικα και καλή μας όρεξη.

Πουρές πατάτας με σουτζούκι
(Σουτζούκι MIRAN έχει στην Αγορά μόλις μπαίνομε δεξιά)
Τρεις πατάτες μέτριες, δύο αυγά, εκατό γρ γιαούρτι, δύο κουταλιές ρυζάλευρο ή κορνφλάο, τρεις σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο με λίγο αλάτι, ένα φλυτζάνι γάλα φρέσκο, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, μισό μπαστουνάκι σουτζούκι, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, αλεύρι, λάδι.
Βράζομε τι πατάτες και τις λιώνομε. Βάζομε το σκόρδο, το αλάτι, τα πιπέρια. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτομε στο γιαούρτι. Διαλύομε το ρυζάλευρο ή το κορνφλάο στο γάλα τα προσθέτομε στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύομε καλά. Στη συνέχεια τα παριχύνομε στον πουρέ της πατάτας τα ανακτεύομε και τα πασπαλίζομε με λίγο αλεύρι. Λαδόνομε καλά ένα πυρέξ αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνομε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 220-230 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ καθαρίζομε το σουτζούκι, το κόβομε φέτες που τις ψήνομε ελαφρά στο τηγάνι επί 2-3 λεπτά και από τις δύο μεριές. Βγάζομε το πυρέξ από τον φούρνο, βάζομε πάνω τις φέτες σουτζούκι λιώνομε το βούτυρο να κάψει ελαφρά πριχύνομε το μεζέ και βάζομε λίγο πιπέρι καγιέν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...