Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Γαλακτομπούρεκο (χωρίς αυγά)
Υλικά: 6 φλιτζάνια (μεγάλα) γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρυζάλευρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μισό κιλό φύλλο κρούστας.
Σιρόπι: 1 1/2 τσαγιού νερό, 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 1 1/2 κουταλιά σούπας γλυκόζη (βράσιμο 5′)
Βράζω τα 4 1/2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλύσει η ζάχαρη. Στο 1 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα που κράτησα, διαλύω το ρυζάλευρο. Αφού βράσει το γάλα ρίχνω μέσα το διαλυμένο ρυζάλευρο και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει (το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά).
Αφού πήξει η κρέμα αποσύρω από τη φωτιά, και προσθέτω ανακατεύοντας 4 κουταλιές βούτυρο. Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνω παραπάνω από τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Επάνω ρίχνω τη γέμιση και στη συνέχεια, τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά ένα-ένα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 30′ να ροδίσει καλά.
Αφήνω να κρυώσει εντελώς το γαλακτομπούρεκο, και ρίχνω ζεστό το σιρόπι.

Σάλτσα σοκολάτας
Ανακατεύομε 15 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 1/3 φλιτζανιού (τσαγιού) κρέμα γάλακτος. (Αν είναι πηχτή η σάλτσα αραιώνουμε με επιπλέον κρέμα γάλακτος)
Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική να περιχύσουμε τούρτες, κέικ, παγωτα ακόμα και σιροπιαστά γλυκά.

Γαλακτομπούρεκο
Δώδεκα ποτήρια γάλα, δεκαέξι (16) κουταλιές σούπας κορν φλάου, έξι κουταλιές σούπας σιμιγδάλι, είκοσι τέσσερα (24) κουταλιές σούπας ζάχαρη, τέσσερα αυγά, φύλλο, βανίλιες.
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά αφού κρατήσομε περίπου ένα νεροπότηρο. Στην κατσαρόλα που έχομε στη φωτιά με το γάλα ρίχνομε τη ζάχαρη αφού κρατήσομε τέσσερις (4) κουταλιές. Χτυπάμε τα αυγά με τις τέσσερις κουταλιές ζάχαρη εκεί μέσα διαλύουμε και το κορν φλάο και το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα. Όταν το γάλα είναι καυτό και ετοιμάζεται να βράσει το κατεβάζομε απ’ τη φωτιά ρίχνομε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύομε γρήγορα να μη σβολιάσει. Το ξαναβάζομε στη φωτιά και όταν βράσει η κρέμα είναι έτοιμη. Έχομε στρώσει 7-8 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα στο ταψί. Ρίχνομε την κρέμα και από πάνω οκτώ (8) φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Το χαράζομε επιφανειακά ραντίζομε με λίγο νερό και ψήνομε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει. Εν τω μεταξύ έχομε φτιάξει σιρόπι με τρία (3) ποτήρια ζάχαρη, δύο (2) ποτήρια νερό. (Σιρόπι εντελώς κρύο, το γλυκό ζεστό)

"Sponsored links"

Γαλακτομπούρεκο
Οκτώ ποτήρια γάλα, ένα κουτί κορν φλάου, βανίλια, ανθόνερο, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ή δύο αυγά, τετρακόσια (400) γρ. φύλλο. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, λίγο λεμόνι, ανθόνερο ή βανίλια.
Εκτέλεση όπως το προηγούμενο γαλακτομπούρεκο.

Γαλακτομπούρεκο (πολύ ωραίο)
Έξι (6) νεροπότηρα φρέσκο γάλα, ένα και ένα τέταρτο νεροπότηρο ζάχαρη, τρία-τέσσερα (3-4) αυγά, μια κουταλιά βιτάμ, ενάμιση (1,5) κρασοπότηρο άνθος αραβοσίτου βανίλια. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, λίγο ανθόνερο. Κρέμα: Ζάχαρη μέσα στο γάλα. Με λίγο γάλα ν’ ανακατέψω άνθος αραβοσίτου και θα το ρίξω στο γάλα. Θα ρίξω τα αυγά κτυπημένα. Όταν πήξει η κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα αποσύρομε από τη φωτιά. Έχομε ρίξει και το βούτυρο. Τα υπόλοιπα ως συνήθως.

Γαλακτομπούρεκο (Μικράς Ασίας)
(πολύ ωραίο αλλά δυναμίτης)
Δύο οκάδες (1300 γρ. οκά) γάλα φρέσκο, μια οκά ζάχαρη, Οκτώ (8) αυγά ολόκληρα, πενήντα δράμια (65 γρ.) βούτυρο, εκατό δράμια σιμιγδάλι, δύο βανίλιες, μισή οκά φύλλο, πενήντα δράμια βούτυρο για τα φύλλα. Σιρόπι: Εκατό δράμια ζάχαρη, ένα νεροπότηρο νερό να δέσει καλά. Σιρόπι κρύο, γλυκό ζεστό. Η κρέμα ως συνήθως.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις