17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τυρόπιτα σουφλέ
Διάφορα τυριά έως και δέκα. Δοσολογία τυριών εκατονεικοσιπέντε (125 γρ) εκτός από το κίτρινο Ολλανδίας 250 γρ. Πέντε αυγά, ένα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, ένα τέταρτο φύλλο κρούστας. Σε κάθε φύλλο πασπαλίζομε ανακατεμένα τα τυριά αφού προηγουμένως έχομε βουτυρώσει το φύλλο. Συνεχίζομε το ίδιο με το επόμενο φύλλο έως να τελειώσουν τα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ρίχνομε από πάνω. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.

Ρολό μυζήθρας
Μισό κιλό μυζήθρα, ένα φλυτζάνι κεφαλοτύρι, τρία αυτά, έξι φέτες ζαμπόν, 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα, επτά φύλλα κρούστας. Τα επτά φύλλα όλα βουτυρωμένα. Όλα τα υλικά μαζί. Θα τ’ απλώσω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και θα τυλίξω από μακριά μεριά. Θα τυλίξω με αλουμινόχαρτο. Θα βάλω στην κατάψυξη. Θα βγάλομε 2-3 ώρες πριν. Θα κοπεί άψητο σχεδόν παγωμένο. Θα βουτυρώσομε ταψί και θα τα βάλομε πλαγιαστά.

Γλυκό ψυγείου πορτοκάλλι
200 γρ σαβαγιάρ. Τα βρέχω με κονιάκ και γάλα χλιαρό. Μία στρώση, από πάνω κρέμα: τριάμιση ποτήρια γάλα (μισό νερό μισό γάλα) τέσσερεις κουταλιές σούπας κορνφλάο, πέντε κουταλιές ζάχαρη. Κρέμα πορτοκάλλι: Τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα (Βιοχύμ μισό πορτοκάλι μισό νερό) τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια δύο κουταλιές ζάχαρη.

Τυροπιτάκια με πολλά τυριά
Ένα κεσέ γιαούργι, 250 γρ φυτίνη, μισό κεσέ φέτα σκληρή, μισό κεσέ γραβιέρα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι, ένα κουταλάκι μπέικι, αλεύρι σκληρό. Όλα αυτά ένα μείγμα που το διπλώνομε σε μικρά καλιτσουνάκια χωρίς γέμιση. Αυγώνομε και φουρνίζομε. Είναι πολύ αφράτα και νόστιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...