Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Κρέας με φρέσκες μπαρμπουνοφασόλες

Είναι κι αυτό το φαγητό από αυτά που μας έμαθε η μαμά μας. Πολύ νόστιμο.
Λοιπόν: Ένα κιλό κρέας κατσίκι ή αρνάκι για τσικάλι θα πείτε στον κρεοπώλη. Πλένομε καλά το κρέας, το βάζομε στο τσικάλι με μια φλυτζάνα ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι.
Το τσιγαρίζομε λίγο και ψιλοκόβομε στο κρέας ένα κρεμμύδι. Αφήνομε να τσιγαριστεί το φαγητό καλά. Ψιλοκόβομε κατόπιν 3-4 ώριμες ντομάτες. Αφήνομε να μαραθούν, να βγουν τα ζουμιά τους και προσθέτομε διαλυμένη σε μια φλυτζάνα νερό μία κουταλιά ντοματοπελτέ. Φωτιά μέτρια.
Στα μισά περίπου του ψησίματος έχομε ξεσποριάσει και πλύνει τις μπαρμπούνες. Αν κάποιες είναι δροσερές, τις πελεκάμε και από τις δύο μεριές, τις κόβομε και τις βάζομε με τα φλούδια. Τις αλατίζομε και τις ρίχνομε στο τσικάλι με το κρέας.
Κατά διαστήματα προσθέτομε από λίγο νερό, να ψηθεί καλά το κρέας και οι φασόλες. Αν θέλομε βάζομε και λίγο μαϊντανό. Αφήνομε τη σάλτσα να δέσει, να μην είναι νερουλή και κατεβάζομε. Γίνεται και με μοσχάρι.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις