Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Τουρσί με κόκκινες πιπεριές
Ενάμιση κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ένα μικρό λάχανο, τέσσερα καρότα, ένα ματσάκι σέλινο, δέκα σκελίδες σκόρδο, ένα κιλό ξύδι, μία χούφτα αλάτι. Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές. Αφαιρούμε τους σπόρους τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και γεμίζομε μ’ αυτά τις πιπεριές. Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο ξύδι το αλάτι, τις σκεπάζουμε να καλύπτονται με το ξύδι. Περίπου σε 15 μέρες γίνονται τουρσί.

Ελιές στο ξύδι

Πέντε κιλά ελιές Καλαμών, πέντε κιλά νερό, μισό κιλό αλάτι χοντρό, ξύδι δυνατό. Ξεπλένομε τις ελιές και αλλάζομε το νερό τους. Το αλλάζομε δυό τρεις φορές την ημέρα επί κάμποσες μέρες μέχρι ν’ αλλάξει το χρώμα τους και να γλυκάνουν. Διαλύομε στο νερό το αλάτι για την άλμη. Βυθίζομε ένα αυγό άψητο και αν σηκωθεί πάνω και ένα μικρό μέρος του εξέχει από το νερό είναι η άλμη όπως πρέπει. Ρίχνομε και το ξύδι και ανακατεύομε καλά. Ρίχνομε μέσα τις ελιές. Αυτές που θέλομε να καταναλώσομε άμεσα μετά από μερικές μέρες που να τις έχει πιάσει το ξύδι τις τραβάμε και τις βάζομε στο λάδι που αν θέλομε αρωματίζομε με θυμάρι.

Μπακαλιάρος τηγανητός
Μπακαλιάρος παστός φιλέτο, λίγο ούζο, μπύρα ποτό, αλεύρι. Ξεπλένομε καλά τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζομε συχνά για μια μέρα. Την επομένη αφαιρούμε τα πτερύγια και τις πέτσες, τον κόβομε σε μικρά κομμάτια και ραντίζομε με ούζο. Ανακατεύομε το αλεύρι με την μπύρα και ελάχιστο αλάτι για να γίνει χυλός. Καίμε λάδι σε βαθύ τηγάνι, βάζομε ένα-ένα κομμάτι και τηγανίζομε και από τις δύο μεριές. Τραβάμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις