19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, μισό φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα τέταρτο φλυτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Αυγολέμονο: Δύο αυγά, μισό φλυτζανάκι χυμό λεμονιού.
Ζυμώνομε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι και πλάθομε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα τέσσερα ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και μισό φλυτζάνι λάδι να βράσουν. Μόλις κοχλάζει προσθέτομε ένα ένα τα μπαλάκια του κιμά και αφήνομε να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε αυγό με λίγο χυμό λεμόνι, παίρνομε ζουμί και το ρίχνομε, χτυπώντας λίγο-λίγο στο αυγό και μετά το γυρνάμε αφού έχομε αποσύρει από την φωτιά στα γιουβαρλάκια.

Συκωτάκια φρικασέ
Ένα κιλό συκώτι σε κομματάκια, μισό φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο, τρεις κουταλιές βούτυρο ή λάδι, μισό φλυτζάνι κρασί, 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι.
Αυγολέμονο: ένα αυγό, ενάμιση λεμόνι τον χυμό.
Αλευρώνομε και τηγανίζομε ελαφρά τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο βούτυρο ή στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζομε τα χορταρικά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνομε στη συνέχεια τα συκωτάκια να πάρουν όλα μαζί μια βράση και τα αφήνομε να μαλακώσουν.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνομε τα συκωτάκια ανακατεύοντας.

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, μισό κιλό κιμά χοιρινό, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, μισό φλυτζάνι λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό ξερό ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο ή τριμμένη φρυγανιά, δύο αυγά, μισό κουταλάκι κύμινο, αλάτι, πιπέρι, 250 γρ ελιές ξυδάτες.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί ή την φρυγανιά, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνομε. Τα τηγανίζομε σε καυτό λάδι
Για τη σάλτσα: Βάζομε τις ντομάτες, το λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και βράζομε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνομε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνομε χωρίς κουκούτσια τις ελιές και κατεβάζομε από την φωτιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...