15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλάσο πορτοκαλιού
Τέσσερα φλυτζάνια ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο, μισό φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού, μια κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού ξυσμένη.
Δουλεύετε το βούτυρο με ξύλινο κουτάκι. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη φλούδα και τη ζάχαρη λίγη-λίγη δουλεύοντας διαρκώς μέχρις ότου το γλάσο γίνει σαν κρέμα αραιή

Γλάσο λεμονιού
Αντικαθιστάτε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ελαττωμένο κατά το ήμισυ.

Γλάσο σοκολάτας
Δύο κουταλιές κοφτές φρέσκο βούτυρο, δύο κουταλιές κοφτές σοκολάτα κουβερτούρα, τρεις κουταλιές σούπας γάλα ζεστό, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού. Τρίβετε τη σοκολάτα ή την κόβετε ψιλά κομματάκια. Βάζετε το βούτυρο σε μπαιν μαρί, ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και δουλεύετε διαρκώς με το κουτάλι να λιώσουν όλα και να γίνουν ένα σιρόπι πηχτό. Προσθέτετε και το λεμόνι. Δοκιμάζετε το γλάσο ρίχνοντας λίγο επάνω στο κυρτό μέρος του κουταλιού. Αν σχηματισθεί ένα λείο στρώμα είναι καλό, αν φαίνεται το κουταλι είναι αραιό και θέλει να πήξει λίγο, αν το στρώμα είναι χονδρό προσθέτετε λίγο γάλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ