17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σουφλέ σοκολάτας
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, πέντε αυγά, 150 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο, 1 πρέζα αλάτι.
Για τη σάλτσα: 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10 γρ. ροζ πιπέρι.
Βάζομε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε μπαιν-μαρί. Αφήνομε λίγο να κρυώσουν. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύοντας προσθέτομε στα αυγά από λίγη-λίγη κρύα, τη λιωμένη σοκολάτα. Κοσκινίζομε στο μείγμα, το αλεύρι και ανακατεύομε απαλά. Βουτυρώνομε και αλευρώνομε πολύ καλά 12 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Τινάζομε να φύγει το περιττό αλεύρι, γεμίζομε τα μπολάκια (αφήνομε ένα δάχτυλο) και ψήνμε στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Για τη σάλτσα: Ρίχνομε σε κομμάτια τη λευκή σοκοάτα σε μπαιν-μαρί και μόλις λιώσει αποσύρομε απο την φωτιά και ανακατεύομε με το γιαούρτι και το πιπέρι. Ρίχνομε στο πίατο μερικές κουταλιές απ’ αυτή τη σάλτσα και από πάνω το σουφλέ το οποίο έχομε ξεφορμάρι και σερβίρομε αμέσως.

Λιμοντσέλο
400 γρ. ζάχαρη, τρία λεμόνια, μισό λίτρο βότκα, μισό λίτρο νερό.
Πλένομε και σκουπίζομε καλά τα λεμόνια. Τα ξεφλουδίζομε προσέχοντας μην πάρομε από το άσπρο του.
Βράζομε το νερό και προσθέτομε τη ζάχαρη και τις φλούδες. Βράζομε για περίπου μισή ώρα και αφήνομε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτομε το μισό λίτρο βότκα και αφήνομε να σταθεί για μία εβδομάδα. Σουρώνομε το λικέρ και εμφιαλώνομε και το χρησιμοποιούμε μετά από έναν μήνα. Το σερβίρομε με λίγα παγάκια.

Κέικ σοκολάτα
Έξι κουταλιές σούπας ζαχαρούχο γάλα, επτακόσια γρ. σοκολάτα υγείας, τριακόσια γρ. μπισκότα, διακόσια σαράντα γρ. βούτυρο, εκατόν σαράντα γρ. ζάχαρη άχνη, δύο χαρτάκια βανίλια.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί, προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο λιωμένο και την άχνη και ανακατεύετε με το χέρι πολύ καλά. Προσθέτετε τεμαχισμένα τα μπισκότα, την βανίλια και το βάζετε για μία ώρα στο ψυγείο. Το ξεφορμάρετε βρέχοντας απ’ έξω την φόρμα με ζεστό νερό. Αν θέλετε περιχύνετε με λίγο ζαχαρούχο γάλα.

Σοκολατόπιτα
Δύο φύλλα σφολιάτα Χρυσή Ζύμη. Τα ενώνομε. Τα πατάμε με τον πλάστρι να φύουν οι διπλώσεις. Τα αλείφομε με μερέντα και ξηρούς καρπούς ή κουβερτούρα λιωμένη 300 γρ. με βούτυρο 100 γρ. Χτυπάμε δύο αυγά με 200 γρ. ζάχαρη.
Τα ρίχνομε στην σοκολάτα. Ρίχνομε και σκόνη αμύγδαλα και δύο με τρεις κουταλιές κανέλλα. Τυλάμε ρολό από την μακριά μεριά. Προς το τέλος αλείφομε με κροκάδι και τυλάμε να κλείσει. Βάζομε λαδόκολλα στο ταψί. Γυρνάμε το κλεισμένο στις άκριες ρολό σε στεφανάκι. Το αλείψομε με κρόκο. Του κάνομε ψαλιδιές με ψαλίδι. Ανοίγομε τις ψαλιδισμένες μύτες αντικρυστά. Μία από την μέσα μεριά μία από την έξω. Ψήνομε για 35 λεπτά στους 190 βαθμούς ψηλά στη σχάρα. Το βγάζομε. Λιώνομε άσπρη κουβερτούρα. Τη ρίχνομε στην μέση, στην τρύπα δηλαδή. Βάζομε από πάνω φράουλες. Κοσκονίζομε άχνη στο ρολό και σερβίρομε. Κόβομε κομμάτια, τα βουτάμε στην άσπρη σοκολάτα και καλή μας όρεξη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ