21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Γιαουρτλού με κεφτέδες
Μισό κιλό κιμά (250 γρ. αρνίσιο, 250 γρ. μοσχαρίσιο), ένα αυγό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα φλυτζανάκη ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι κύμινο, 3 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο).
Σάλτσα: Τρεις με τέσσερις ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα φλυτσανάκι ελαιόλαδο.
Για το σερβίρισμα: Πέντε μεγάλες πίτες για σουβλάκια, γιαούρτι, ντομάτες σε φέτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπεριά πράσινη σε λεπτές ροδέλες, βούτυρο, ένα κρεμμύδι.
Μουσκεύομε το ψωμί και το στραγγίζομε. Το ζυμώνομε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά, τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα και τα ψήνουμε στον φούρνο, ή στη σχάρα αφού τα λαδώσουμε.
Για τη σάλτσα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνομε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και βράζομε το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λιώνομε το βούτυρο και αλείφομε τις πίτες, τις ψήνομε στον φούρνο, καλύτερα σε σχάρα. Τις κόβομε στα τέσσερα. Τις αλείφουμε με το γιαούρτι, ρίχνομε από πάνω τη σάλτσα με το κεμπάπ και τις ντομάτες, τις πιπεριές. Προσθέτομε ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι σε ροδέλες

Σοκολατάκια με κάστανο
Αγοράζομε κάστανα μαρόν, τα βουτάμε ένα-ένα σε λιωμένη κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.

Σοκολατάκια με αμύγδαλο
Καβουρντίζομε ασπρισμένα αμύγδαλα και τα βουτάμε κουταλιά-κουταλιά σε λιωμένη κουβερτούρα. Τα απλώνομε σε αλουμινόχαρτο σε ακανόνιστα σχήματα.

Σοκολατάκια με πορτοκάλι – λεμόνι
Πέντε πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, ένα κιλό σοκολάτα κουβερτούρα, δυόμιση κουταλιές καλαμποκέλαιο.
Σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό, λίγη βανίλια.
Κόβομε οριζόνται τα πορτοκάλια σε στρογγυλές φέτες. Βάζομε σε κατσαρόλα νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνομε τις φέτες των πορτοκαλιών και αφήνομε να βράσουν για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα βράζομε.
Κάνομε το σιρόπι: Βράζομε τα υλικά για σιρόπι 3-5 λεπτά μέχρι να “δέσει”.
Ρίχνομε το σιρόπι στις φέτες του πορτοκαλιού, τη μία πάνω στην άλλη. Χαμηλώνομε τη φωτιά και αφήνομε να βράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το σιρόπι.
Τα απλώνομε σε λαδόκολλα και αφήνομε να κρυώσουν. Στη συνέχεια λιώνομε τη σοκολάτα προσθέτοντας το καλαμποκέλαιο. Κόβομε στη μέση τις φέτες πορτοκαλιού – λεμονιού, τις πιάνομε απ’ την άκρη και τις βουτάμε ως την μέση στη σοκολάτα. Τις τραβάμε σε αλουμινόχαρτο ως να κρυώσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...