19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας ψαχνό και το κόβομε σαν καρύδια. Τα καβουρδίζομε στο τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά να τσιγαρισθεί παντού. Όταν τσιγαριστούν τα βάζομε σε κατσαρόλα. Και στο τηγάνι θα ξανθύνομε μια καλή χούφτα ψιλοκομμένα κρεμμύδια από το ένα κιλό που θα χρησιμοποιήσομε. Όταν ξανθύνει το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, μισό ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο, μισό κιλό τομάτες φρέσκες ή ανάλογο πελτέ, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες. Αφήνομε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά

Ζελέ με φρουϊ ζελέ και σαντιγί Γιώτης
Διαλύετε δύο φακέλους φρουϊ ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε δύο ποτήρια παγωμένο νερό ή το σιρόπι της κομπόστας. Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας και τη βάζετε λίγο στην κατάψυξη να πήξει. Τοποθετείτε λίγα φρούτα ζελέ και πάλι κατάψυξη. Προσθέτω λίγο ζελέ ακόμα και πάλι ψυγείο. Χρησιμοποιώ το ένα τρίτο του ζελέ. Κόβω σε μικρά κομματάκια φρούτα. Χτυπάω στο μίξερ για πέντε λεπτά τους δύο φακέλους Garni με 400 ml κρύο γάλα. Προσθέτω ένα γιαούρτι στραγγιστό, τα κομματάκια φρούτων και το υπόλοιπο ζελέ και καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι. Ρίχνω πάνω στο ζελέ και ψυγείο.

Λικέρ από καφέ
Παίρνομε ένα κιλό άσπρο οινόπνευμα διακόσια πενήντα γραμμάρια εκλεκτό καφέ ακαβούρδιστο, 650 γραμμάρια νερό και ενάμιση κιλό ζάχαρη. Πρώτα καβουρντίζομε τον καφέ που μετά τον κοπανίζομε στο γουδί ζεστό. Τον βάζουμε με το οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο που σφραγίζομε και το αφήνομε εκεί τέσσερις μέρες. Μετά το παίρνομε, το φιλτράρομε από τουλπάνι και ρίχνομε το οινόπνευμα στο σιρόπι που φτιάξαμε με τη ζάχαρη και το νερό που πρέπει να είναι πηχτό σα λάδι. Μετά το περνάμε από τουλπάνι με βαμβάκι και είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...