Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Βάση για σουφλέ
150 γρ αλεύρι, 100 γρ φρέσκο βούτυρο, μισό λίτρο γάλα φρέσκο, έξι αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Λιώνομε σε κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι, ανακατώνομε καλά με σύρμα. Πριν ροδίσει προσθέτομε το γάλα χλιαρό. Κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους των αυγών, το αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Κάνομε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτομε ανακατώνοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω.

Σουφλέ με τυρί ζαμπόν
Μία δόση σουφλέ το βασικό, 150 γρ γραβιέρα τριμμένη χοντρά, 150 γρ παρμεζάνα, έξι φέτες ζαμπόν κομμένες μικρά τετραγωνάκια, μια κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά, λίγο βούτυρο.
Βουτυρώνομε έξι ατομικά πυρέξ. Στρώνομε διαδοχικά: το ένα τρίτο του σουφλέ, τη μισή παρμεζάνα και στα έξι βέβαια εννοείται, το μισό ζαμπόν, το ένα τρίτο της βάσης, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, την υπόλοιπη γραβιέρα και το υπόλοιπο ένα τρίτο της βάσης. Ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά αν είναι μεγάλο πυρέξ και 20 λεπτά αν είναι ατομικά πυρέξ. Σερβίρεται αμέσως. Νόστιμο!

Σουφλέ με σπανάκι και τυρί
Μία δόση για σουφλέ, 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη χοντρά, 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 1 κιλό σπανάκι, μία κουταλιά σούπας βούτυρο, μία κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Πλένομε και καθαρίζομε το σπανάκι. Πετάμε τα κοτσάνια και ζεματάμε τα φύλλα σε καυτό νερό. Το στραγγίζομε και το ψιλοκόβομε. Λιώνομε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σωτάρομε το σπανάκι, προσθέτομε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Το κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε δύο φλυτζάνια βάση, λίγη γραβιέρα, λίγη παρμεζάνα. Ανακατώνομε καλά. Βουτυρώνομε πυρέξ και στρώνομε διαδοχικά βάση, την υπόλοιπη παρμεζάνα, όλο το σπανάκι καλά απλωμένο, την υπόλοιπη γραβιέρα και τέλος την υπόλοιπη βάση. Πασπαλίζομε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρεται αμέσως. Αν θέλετε να το βάλετε σε έξι ατομικά πυρέξ ακολουθείτε την διαδικασία της προηγούμενης συνταγής.

"Sponsored links"

Μους σοκολάτα με αμύγδαλα
Τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) γρ σοκολάτα κουβερτούρα, ένδεκα αυγά, μια φλυτζάνα τσαγιού κρέμα γάλακτος, μία κουταλιά σούπας νεσκαφέ, μισό ποτήρι κονιάκ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Λιώνομε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέτομε το νεσκαφέ, τη σοκολάτα, το κονιάκ, ανακατώνομε καλά. Αδειάζομε το μείγμα στην μαρέγκα και ανακατώνομε απαλά με σπάτουλα. Βάζομε σε γυάλινο μπωλ και ψυγείο. Όταν σερβίρομε πασπαλίζομε με αμύγδαλα

Σαλάτα ιταλική
Ένα πακέτο τρίχρωμες ιταλικές βίδες, μία κονσέρβα τόνος σε νερό, δύο κουταλιές σούπας κάπαρη, έξι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, τρεις κουταλιές σούπας καλαμπόκι βρασμένο, δύο πιπεριές Φλωρίνης κομμένες λωρίδες, μισή δόση μαγιονέζα
Βράζομε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζομε και τα αφήνομε να κρυώσουν. Σε μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε τον τόνο διαλυμένο με τα δάχτυλα, την κάπαρη, τα αγγουράκια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, τη μαγιονέζα. Ανακατεύομε καλά.ιτικές

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις