Σπιτικές προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Τρίχρωμη τυρόπιτα:

Υλικά: Φύλλο μπακλαβά, μυζήθρα, ανθότυρο, τριμμένο τυρί κασέρι, σπανάκι, κιμά, μυρωδικά.Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια αλλά στεγνό και του βάζουμε τριμμένο τυρί Φτιάχνουμε το σπανάκι όπως τα ανάμεικτα καλιτσούνια Φτιάχνουμε τη μυζήθρα όπως των καλτσουνιών

"Sponsored links"

Στρώνουμε 3-4 φύλλα λαδωμένα καλά. Πιο πέρα λαδώνουμε μισό φύλλο, το γυρίζουμε λίγο και βάζουμε την γέμιση κατά μήκος και σε πάχος ενός πούρου, το τυλίγουμε και το βάζουμε πάνω στα λαδωμένα φύλλα, το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο γεμίσεις.

Βάζουμε δυο μπαστουνάκια κάτω κολλητά και το τρίτο πάνω στα δύο. Τυλίγουμε και τα τρία μαζί ρολό με τα φύλλα τα λαδωμένα. Αλείφουμε αυγό και σισάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Σάμαλι:

2 κυπελάκια γιαούρτι, 1 ½ σιμιγδάλι ψιλό, 1κ. χόνδρο, 1 ¼ ζάχαρη, 1 κουτ. μπέικη, 1 κουταλάκι σόδα, 1 κουτ. μαστίχα, 1 κούπα αμύγδαλο ψιλοκομμένο και γαρνιτούρα.

Σιρόπι: 2 ½ ζάχαρη, 2 ½ νερό, λίγο λεμόνι φλούδα, 1 κουταλάκι χυμό.

Βάζω το γιαούρτι με την σόδα και τα ανακατώνω καλά, μετά ρίχνω το σιμιγδάλι, το μπέικη, το αμύγδαλο, την μαστίχα, τα ανακατεύω καλά και τα αφήνω 3-4 ώρες να ανέβουν.

Μετά τα βάζω σε χαρτάκια ή φορμάκι όχι πολύ γεμάτα, τους βάζω ένα ολόκληρο αμύγδαλο, τα ψήνω σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθούν τα σιροπιάζω και τα ξαναβάζω για λίγο στο φούρνο.

Νουά στο φούρνο:

Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα. Το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε ένα δόντι σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λάδι. Μετά το κόβουμε φέτες και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Μια στρώση φέτες, μια σειρά μπέικη, μια στρώση κασέρι και ξανά τα ίδια. Ρίχνουμε λίγο ζωμό, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και φουρνίζουμε.

"Sponsored links"

Πικάντικες χοιρινές μπριτζόλες:

Βάζουμε τις μπριτζόλες σε κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί για 45’ ψήσιμο.

Ανακατεύουμε ψιλοκομμένο κασέρι, 200 γραμμ. Ένταμ ή Γκούντα, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και πέντε κουταλιές σούπας μαγιονέζα. Καθαρίζουμε ενάμιση κιλό πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί με δυόσμο, άνηθο και ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ενάμιση φλιτζάνι νερό. Πάνω στις πατάτες απλώνουμε τις μπριτζόλες και το σκεπάζουμε με το μίγμα (μαγιονέζα, σκόρδο, κασέρι) στους 200’ για περίπου μια ώρα.

Γιαούρτι:

Βράζουμε ένα λίτρο γάλα και το κλείνουμε ερμητικά σε καθαρή κατσαρόλα ώσπου να γίνει χλιαρό 40 – 45 λεπτά.

Το ανακατεύουμε με 3-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι και το αδειάζουμε σε μικρά βαζάκια. Το βάζουμε στο φούρνο ή σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και το διατηρούμε σε 45 βαθμούς για τέσσερις ώρες.

Όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να πήξουν καλά.

Μπουγιουρντί:

Σε πήλινο σκεύος (γιουβέτσι), βάζουμε μια στρώση κασέρι, μια στρώση τυρί άσπρο, μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί, κασέρι και πολύ λίγο βούτυρο και λάδι και φουρνίζουμε.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις