• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τουρσί με κόκκινες πιπεριές Ενάμιση κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ένα μικρό λάχανο, τέσσερα καρότα, ένα ματσάκι σέλινο, δέκα σκελίδες σκόρδο, ένα κιλό ξύδι, μία χούφτα αλάτι. Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές. Αφαιρούμε τους σπόρους τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και γεμίζομε μ’ αυτά τις πιπεριές. Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σπανακόπιτα Ένα κιλό σπανάκι, ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο, ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, ένα μεγάλο ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισή φλυτζάνα λάδι, 300 γρ. τυρί φέτα, αλατοπίπερο. Φύλλο: Ένα κιλό αλεύρι, μισή φλυτζάνα λάδι, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό όσο σηκώσει ( περίπου ενάμιση με δύο ποτήρια) Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σπανάκι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Το ψωμί – Τι πρέπει να ξέρετε
    Κανένα σχόλιο

    Έχει διαπιστωθεί ότι το φρέσκο άσπρο ψωμί, και ειδικά το ζεστό, είναι δύσπεπτο. Όσο παραμένει το ψωμί, είναι λιγότερο δύσπεπτο και οι περιεχόμενες επιβλαβείς ουσίες αποβάλλονται. - Είναι ωφέλιμο να αντικαθιστούμε κάπου-κάπου το ψωμί με βρασμένες πατάτες ή ρύζι - Όσοι πάσχουν από δυσπεψία, κολίτιδα και αρτηριοσκλήρωση πρέπει να αντικαθιστούν το ψωμί με παξιμάδια. - Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι τροφές που δεν έχουν υποστεί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πουρές από κουκιά και πατάτα Ένα κιλό κουκιά, τρία μέτρια κρεμμύδια, μία πατάτα ή δύο μικρές, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κάρυ. Μουλιάζομε τα κουκιά σε ζεστό νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βράζομε μαζί με την πατάτα και το ένα κρεμμύδι και σουρώνομε. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνομε. Βάζομε ελαιόλαδο από πάνω κάρυ και λεμόνι. Ψιλοκόβομε μαϊντανό και κρεμμύδι ξερό. Ρυζόγαλο φούρνου Οκτώ ποτήρια γάλα, ενάμιση ποτήρι

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ρεβανί Ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, δύο φλυτζάνια αλεύρι, μία φλυτζάνα γάλα, 250 γρ. βούτυρο μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, έξι αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, δύο κουταλάκια μπέικι, μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη, 4 βανίλιες, μαστίχα Χίου κοπανισμένη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνομε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτομε λίγο-λίγο το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κανταΐφι με καρύδια Μισό κιλό φύλλο κανταΐφι, δύο φλυτζάνια καρυδόψυχα, δύο φλυτζάνια βούτυρο, δύο κουταλιές ζάχαρη, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο. Σιρόπι: Ενάμιση κιλό ζάχαρη, έξι ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού, λίγα γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλα. Χτυπάμε στο γουδί τα καρύδια, προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο. Τα ζυμώνομε όλα μαζί. Παίρνομε λίγο φύλλο κανταΐφι και το ξένομε. Βάζομε μέσα λίγη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κυδώνια ψητά 4 μεγάλα κυδώνια, 6 καρφιά γαρύφαλλο, σαντιγύ, μασούρι κανέλα. Σιρόπι: Ενάμιση φλυτζάνι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι νερό, μισό φλυτζάνι κονιάκ, 1 ξύλο κανέλας, τα κουκούτσια από τα κυδώνια. Ξύνομε τα κυδώνια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια τα οποία ρίχνομε στο σιρόπι. Στρώνομε σ’ ένα ταψί τα κυδώνια, καρφώνομε στο πάνω μέρος ένα γαρύφαλλο. Τα σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνομε 1 ώρα περίπου. Δεκαπέντε λεπτά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κρέας με κυδώνια Ένα κιλό αρνί ή μοσχάρι σε μερίδες, τέσσερα κυδώνια, μισή φλυτζάνα βούτυρο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι, κανέλα, πιπέρι. Σωτάρομε στο βούτυρο το κρεμμύδι. Ρίχνομε το κρέας και το αφήνομε να ροδίσει γύρω-γύρω. Προσθέτομε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το αφήνομε να βράσει για μισή ώρα περίπου. Καθαρίζομε, πλένομε και κόβομε στα τέσσερα τα κυδώνια. Προσθέτομε τα κυδώνια, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, την

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καρυδόπιτα Οκτώ αυγά, 150 γραμμ. καρύδια, ένα ποτήρι (όχι γεμάτο) σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικη, ένα ποτήρι ζάχαρη. Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό να δέσει καλά Κρέμα: Πέντε ποτήρια γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, τέσσερις κουταλιές κορν φλάου, δύο κουταλιές αλεύρι. Περίπου στο μισό γάλα διαλύομε το κορν φλάου και αλεύρι. Τα αυγά τα ρίχνουμε όταν ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα (ανθόνερο) αναμιγνύουμε. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παστουρμάς στη λαδόκολλα 10 φέτες παστουρμά, 1 ντομάτα κομμένη φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λεμόνι ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα του. Στη μέση της λαδόκολλας βάζομε τις φέτες του παστουρμά και πάνω βάζομε τη ντομάτα, το λεμόνι και τον μαϊντανό. Σκεπάζομε με την λαδόκολλά τους παστουρμάδες και τους κλείνομε σφικτά σαν δεματάκι. Βάζομε στον φούρνο ή στην σχάρα. Ψήνομε για 1 λεπτό και σερβίρομε. Ωραίος μεζές για ούζο Τσιλιμπιρί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Συνταγές Σμυρνέικες
    Κανένα σχόλιο

    Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο 500 γρ. κιμά μοσχάρι, 500 γρ. κιμά χοιρινό, ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα ματσάκι άνιθο, μισό ματσάκι μαϊντανό, μισό φλυτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι, λάχανο. Κόβομε το κοτσάνι από το λάχανο. Το ζεματάμε σε νερό που βράζει. Κόβομε από τη βάση ένα-ένα τα φύλλα και τα βάζομε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ζυμώνουμε κατόπιν τον κιμά με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το ρύζι, 2-3 κουταλιές λάδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ξυνόχοντρος Τέσσερα λίτρα πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Το αφήνομε δύο μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει ρίχνοντας μέσα στο γάλα ένα κιλό σπασμένο στάρι και αλάτι. Το ανακατεύομαι να πήξει και να γυρίσει όπως ο χαλβάς. Τρώγεται ζεστός, κρύος στο ψυγείο μέχρι μια βδομάδα, ή ξερός στον ήλιο. Για να τον ξεράνομε τον βάζομε πάνω σε σανίδι και τον σκεπάζομε πολύ καλά με τούλι. Κάτω απ’ το τούλι βάζομε δυό πλυμένες πέτρες

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κρέας με φρέσκες μπαρμπουνοφασόλες Είναι κι αυτό το φαγητό από αυτά που μας έμαθε η μαμά μας. Πολύ νόστιμο. Λοιπόν: Ένα κιλό κρέας κατσίκι ή αρνάκι για τσικάλι θα πείτε στον κρεοπώλη. Πλένομε καλά το κρέας, το βάζομε στο τσικάλι με μια φλυτζάνα ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι. Το τσιγαρίζομε λίγο και ψιλοκόβομε στο κρέας ένα κρεμμύδι. Αφήνομε να τσιγαριστεί το φαγητό καλά. Ψιλοκόβομε κατόπιν 3-4 ώριμες ντομάτες. Αφήνομε να μαραθούν, να βγουν

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Κουνέλι στιφάδο
    Κανένα σχόλιο

    Επειδή, όταν λέμε στιφάδο πρέπει να είναι στιφάδο, όχι κοκκινιστό με κρεμμύδια όπως το συνηθίζουν στις ταβέρνες γράφομε την συνταγή των μαμάδων μας, των γιαγιάδων μας κ.λπ. Για ένα κουνέλι κομμένο σε κομμάτια βάζομε στο τσικάλι μια φλυτζάνα ελαιόλαδο και μόνο ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι, το τσιγαρίζομε καλά. Το σβήνομε απαραιτήτως μ’ ένα κρασοπότηρο μαύρο κρασί. Αφήνομε να το πιει και ρίχνομε όλα τα μυρωδικά μαζί. Μερικά καρφιά

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

synks sm

Anek Lines

myloi krhths

bioxym



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/