• Σπιτικές Προτάσεις: Συνταγές για τα πεντανόστιμα Κρητικά χόρτα
    Κανένα σχόλιο

    Είναι πολλών ειδών. Μιλάμε βέβαια για τα άγρια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αγροί ανόθευτοι από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και λοιπά. Χωρίζονται σε κατηγορίες. Είναι: 1) Τσιγαριαστά: ψήνονται σκέτα με λάδι, πατάτες και αν έχετε σαλιγκάρια βρασμένα ή με σουπιές μέσα ή μπακαλιάρο παστό. Επίσης γίνονται θαυμάσιες χορτόπιτες και καλτσούνια. Σκέτα ή ανακατεμένα με σπανάκι και μυζήθρα. Τσιγαριαστά χόρτα είναι: Τα αγριόπρασα, λαγουδόχορτα –

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φοινίκια με γέμιση αμύγδαλο Δύο ποτήρια λάδι και ένα ποτήρι βούτυρο, δύο ποτήρια αλυσίαβα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτηράκι κονιάκ, ένα κουτάλι σόδα, ζωμό από δύο πορτοκάλια, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ένα μπέικι, αλεύρι όσο σηκώσει, μέλι. Γέμιση: 500 γρ. αμύγδαλα, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και λίγη ζάχαρη. Χτυπήστε καλά το βούτυρο, μετά το λάδι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε μπαλάκια και κάντε πιτίτσες. Βάλτε ένα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις – Γουρουνοσφαξίματα: Σπληνάντερο, Πηχτή με χοιρινό, Οματιές
    Κανένα σχόλιο

    Σπληνάντερο (πολύ νόστιμο) Γνωρίζομε το σπληνάντερο και το πλένομε πολύ καλά σε αλατισμένο χλιαρό νερό. Το ξεπλένομε πολλά νερά και το γυρίζομε πολλές φορές. Πλένομε τις σπλήνες (μόνο σπλήνες) και τις κόβομε σε λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνομε ν’ «ακούγεται» βάζομε κύμινο και ρίγανη. Επίσης και το αίμα που θα βγει καθώς τις κόβομε. Γεμίζομε το έντερο, δένομε καλά τις άκρες, αλατοπιπερώνομε και απ’ έξω βάζομε και κύμινο το περνάμε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σάλτσα μαϊντανού Μία δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανό. Πλένομε και ψιλοκόβομε τον μαϊντανό. Σχεδόν τον πολτοποιούμε. Ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά-σιγά τον μαϊντανό χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα. Σερβίρεται με αυγά βραστά σαλάτα και πουλερικά. Σάλτσα ταρτάρ Μία δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανός, δύο αγγουράκια τουρσί, ένα κουταλάκι τσαγιού κάπαρη, ένα κρεμμύδι κοκάρι ψιλοκομμένα. Ετοιμάζομε τη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κέικ μαύρης σοκολάτας Τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη, διακόσια πενήντα γραμμάρια βιτάμ, πέντε αυγά, τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα, ένα φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σιρόπι: Ένα φλιτζάνι τσαγιού καφέ στιγμής ή espresso, ένα τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη. Βάζω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλά θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν. Βάζω αυγά και ζάχαρη σ’ ένα μπολ και τα χτυπάω μέχρι να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μία με δύο φλούδες ολόκληρες πορτοκάλι (τα πορτοκάλια να μην έχουν γυαλιστεί μ’ αυτό που τα γυαλίζουν) δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι. Πλένω το κρέας καλά, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το σωτάρω με την φυτίνη σε σιγανή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, σβήνω με τη μπύρα και το χυμό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουραμπιέδες Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει μέσα στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό, δεν διορθώνεται. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη. Άλλωστε, την γλύκα την παίρνουν με την άχνη που τους τυλίγομε μετά το ψήσιμο. Κουραμπιέδες με ρακί Καβουρντίζουμε τριακόσια γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε. Χτυπάμε για επτά λεπτά πεντακόσια γραμμάρια βούτυρο μαζί με δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλάσο πορτοκαλιού Τέσσερα φλυτζάνια ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο, μισό φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού, μια κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού ξυσμένη. Δουλεύετε το βούτυρο με ξύλινο κουτάκι. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη φλούδα και τη ζάχαρη λίγη-λίγη δουλεύοντας διαρκώς μέχρις ότου το γλάσο γίνει σαν κρέμα αραιή Γλάσο λεμονιού Αντικαθιστάτε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ελαττωμένο κατά το ήμισυ. Γλάσο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πούρα με καρύδια ή αμύγδαλο Πολύ ωραία αυτή η συνταγή Δυόμιση φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα (εμένα μ’ αρέσουν με καρύδι) τρία τέταρτα φλυτζανιού ζάχαρη, μισό φλυτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη, δύο αυγά, τρία τέταρτα φύλλο μπακλαβά, ένα κουταλάκι κανέλλα γεμάτο, ένα κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο κοπανισμένο, βούτυρο για τα φύλλα. Σιρόπι: Τριάμιση φλυτζάνια ζάχαρη, δυόμιση φλυτζάνια νερό, ένα κομμάτι κανέλλα, μία φλούδα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, μισό φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα τέταρτο φλυτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Αυγολέμονο: Δύο αυγά, μισό φλυτζανάκι χυμό λεμονιού. Ζυμώνομε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι και πλάθομε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα τέσσερα ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και μισό φλυτζάνι λάδι να βράσουν. Μόλις κοχλάζει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Νουγκατίνα Τρία ταψιά στρογγυλά 27 εκ. διάμετρο, οκτώ ασπράδια, διακόσια γρ. άχνη ζάχαρη, τριακόσια γραμμάρια αμύγδαλα ψίχα, μια βανίλια, μια κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι, ένα κουτ. τσαγιού κανέλα, εξιακόσια πενήντα γρ. γάλα, μία κουταλιά σούπας βουτύρου, έξι κρόκοι αυγών, εκατό γραμ. ζάχαρη, δύο κουτ. σούπας αλεύρι κοφτές, δύο κουταλ. Σούπας κορν φλάου κοφτές, τετρακόσια γραμ. κρέμα γάλακτος. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα στο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κέικ καρύδας με σιρόπι Ενάμιση ποτήρι αλεύρι, ενάμιση ποτήρι καρύδα ινδική, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές μπέικι, έξι αυγά, ένα βιτάμ, ένα ποτηράκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Σιρόπι: Δύο ποτήρια νερό, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού, ανθόνερο. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την καρύδα και σταδιακά από λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικι. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τουρσί με κόκκινες πιπεριές Ενάμιση κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, ένα μικρό λάχανο, τέσσερα καρότα, ένα ματσάκι σέλινο, δέκα σκελίδες σκόρδο, ένα κιλό ξύδι, μία χούφτα αλάτι. Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές. Αφαιρούμε τους σπόρους τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και γεμίζομε μ’ αυτά τις πιπεριές. Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σπανακόπιτα Ένα κιλό σπανάκι, ένα ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο, ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, ένα μεγάλο ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, μισή φλυτζάνα λάδι, 300 γρ. τυρί φέτα, αλατοπίπερο. Φύλλο: Ένα κιλό αλεύρι, μισή φλυτζάνα λάδι, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό όσο σηκώσει ( περίπου ενάμιση με δύο ποτήρια) Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σπανάκι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε.

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/