• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παστουρμάς στη λαδόκολλα 10 φέτες παστουρμά, 1 ντομάτα κομμένη φέτες, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο λεμόνι ψιλοκομμένο χωρίς τη φλούδα του. Στη μέση της λαδόκολλας βάζομε τις φέτες του παστουρμά και πάνω βάζομε τη ντομάτα, το λεμόνι και τον μαϊντανό. Σκεπάζομε με την λαδόκολλά τους παστουρμάδες και τους κλείνομε σφικτά σαν δεματάκι. Βάζομε στον φούρνο ή στην σχάρα. Ψήνομε για 1 λεπτό και σερβίρομε. Ωραίος μεζές για ούζο Τσιλιμπιρί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Συνταγές Σμυρνέικες
    Κανένα σχόλιο

    Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο 500 γρ. κιμά μοσχάρι, 500 γρ. κιμά χοιρινό, ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα ματσάκι άνιθο, μισό ματσάκι μαϊντανό, μισό φλυτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι, λάχανο. Κόβομε το κοτσάνι από το λάχανο. Το ζεματάμε σε νερό που βράζει. Κόβομε από τη βάση ένα-ένα τα φύλλα και τα βάζομε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ζυμώνουμε κατόπιν τον κιμά με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το ρύζι, 2-3 κουταλιές λάδι,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ξυνόχοντρος Τέσσερα λίτρα πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Το αφήνομε δύο μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει ρίχνοντας μέσα στο γάλα ένα κιλό σπασμένο στάρι και αλάτι. Το ανακατεύομαι να πήξει και να γυρίσει όπως ο χαλβάς. Τρώγεται ζεστός, κρύος στο ψυγείο μέχρι μια βδομάδα, ή ξερός στον ήλιο. Για να τον ξεράνομε τον βάζομε πάνω σε σανίδι και τον σκεπάζομε πολύ καλά με τούλι. Κάτω απ’ το τούλι βάζομε δυό πλυμένες πέτρες

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κρέας με φρέσκες μπαρμπουνοφασόλες Είναι κι αυτό το φαγητό από αυτά που μας έμαθε η μαμά μας. Πολύ νόστιμο. Λοιπόν: Ένα κιλό κρέας κατσίκι ή αρνάκι για τσικάλι θα πείτε στον κρεοπώλη. Πλένομε καλά το κρέας, το βάζομε στο τσικάλι με μια φλυτζάνα ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι. Το τσιγαρίζομε λίγο και ψιλοκόβομε στο κρέας ένα κρεμμύδι. Αφήνομε να τσιγαριστεί το φαγητό καλά. Ψιλοκόβομε κατόπιν 3-4 ώριμες ντομάτες. Αφήνομε να μαραθούν, να βγουν

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Κουνέλι στιφάδο
    Κανένα σχόλιο

    Επειδή, όταν λέμε στιφάδο πρέπει να είναι στιφάδο, όχι κοκκινιστό με κρεμμύδια όπως το συνηθίζουν στις ταβέρνες γράφομε την συνταγή των μαμάδων μας, των γιαγιάδων μας κ.λπ. Για ένα κουνέλι κομμένο σε κομμάτια βάζομε στο τσικάλι μια φλυτζάνα ελαιόλαδο και μόνο ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι, το τσιγαρίζομε καλά. Το σβήνομε απαραιτήτως μ’ ένα κρασοπότηρο μαύρο κρασί. Αφήνομε να το πιει και ρίχνομε όλα τα μυρωδικά μαζί. Μερικά καρφιά

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτασεις
    Κανένα σχόλιο

    Κεράσι γλυκό Ενάμιση κιλό κεράσια, ενάμιση κιλό ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι νερό, 1-2 κουταλιές γλυκόζη, χυμό από μισό λεμόνι. Πλένομε και αφαιρούμε τα κεράσια απ’ τα κουκούτσια με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο. Βάζομε τα κεράσια με τη ζάχαρη να σταθούν για μισή ώρα. Προσθέτομε κατόπιν το νερό και βράζομε αρχικά σε σιγανή φωτιά την οποία σιγά σιγά δυναμώνομε σταδιακά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό. Όταν κοντεύει να δέσει, ρίχνομε την βανίλια, τη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γκιουζελμέδες του κυρ Νίκου Αλεύρι άνθος μπλε, μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι, μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι και αλάτι, 600 γραμμάρια χλιαρό νερό Φτιάχνω τη ζύμη και την αφήνω περίπου τρεις ώρες σκεπασμένη. Εν τω μεταξύ ετοιμάζω μισό κιλό τυρί άσπρο και μισό κιλό μυζήθρα. Τα ανακατεύω με μισό κιλό γάλα, τέσσερις κουταλιές σιμιγδάλι χυλό, πέντε αυγά, χλιαρώνω το γάλα ρίχνω το σιμιγδάλι και τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύω μέχρι να πήξει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαύρος στο ξύδι Σε ένα τάπερ τοποθετούμε τους γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε αλάτι και ξύδι. Ξύδι μέχρι να τους καλύψουμε όλους και τους αφήνουμε για 24 ώρες. Μετά πετάμε το ξύδι και ξαναβάζουμε γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε βασιλικό, σκόρδο σε ροδέλες και λάδι μέχρι να καλυφθεί όλο. Γαύροι γεμιστοί Ετοιμάζουμε το σπανάκι (ή ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε), το τηγανίζουμε λίγο με σκόρδο. Μετά βάζουμε γαύρο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί στη σούβλα Η ετοιμασία του αρνιού γίνεται ως εξής: Αφαιρούμε τα εντόσθια, κοιλιά κ.λπ. Το αλατοπιπερώνομε με αλάτι χοντρό θαλάσσης, με τις χούφτες, πολύ αλάτι θέλει. Το γεμίζομε με θυμάρι και ρίγανη θρούμπα. Το περνάμε στη σούβλα. Το ράβομε. Του κλείνουμε τα ανοίγματα με λεμόνι ολόκληρο. Το τρίβομε με χυμό και το αλατοπιπερώνομε και απ’ έξω και ρίγανη. Από μέσα θέλει αλάτι θαλασσινό χούφτιές. Αρκετό. Κάνομε θράκα με κληματόβεργες

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί Γκούλμπαση Το Πάσχα το έφτιαχναν στην Σμύρνη καθώς και αρνί γεμιστό με ρύζι, αμύγδαλα και κουκουνάρι και το έβαζαν στην χόβολη από βραδύς για να ψηθεί σιγά-σιγά ως το πρωί 1 μπούτι αρνιού ολόκληρο, 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο, βούτυρο, 1 λεμόνι τον χυμό, μιάμιση κουταλιά μουστάρδα ή και περισσότερη. Πλένομε, στραγγίζομε το κρέας, ανοίγομε τρύπες με μαχαίρι. Καρφώνομε σκόρδο. Βάζομε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζανοσαλάτα 3-4 μελιτζάνες φλάσκες, 3-4 σκελίδες σκόρδο, λίγο ξύδι, λάδι όσο σηκώσει, τυρί φέτα. Ψήνομε στα κάρβουνα ή στο μάτι της κουζίνας σε αλουμινόχαρτο (στα κάρβουνα τις αφήνομε λίγο να γίνουν καπνιστές) τις μελιτζάνες. Τις ξεφλουδίζομε και τις λιανίζομε με κοφτερό μαχαίρι. Λιώνομε ένα κομμάτι φέτα, το σκόρδο κι ανακατεύομε με τις μελιτζάνες. Βάζομε από λίγο και εναλλάξ ξύδι με λάδι όσο σηκώσουν και αλατάκι στις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαούρτι σπιτικό Τέσσερα λίτρα γάλα πλήρες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι (ζωντανό) διακόσια γρ. περίπου το οποίο θα χρησιμοποιήσομε ως μαγιά για το πήξιμο του γάλακτος. Γράφω «ζωντανό» δηλαδή να μην έχει υποστεί το γάλα του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσομε επεξεργασία. Να είναι όπως αρμέγεται. Αν το γάλα είναι πρόβειο, και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσομε πρέπει να είναι πρόβειο, αν είναι αγελαδινό πρέπει να είναι αγελαδινό και το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ με μανιτάρια Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε πάνω τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή για τοστ. Σωτάρουμε με λίγο βούτυρο τρία κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνουμε στο βούτυρο 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο, ένα κιλό μανιτάρια κουτιά ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια 1 κρέμα γάλακτος, 2-3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό το ρίχνω μέσα και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε (προσέχουμε μη ψηθεί το αυγό) Ρίχνουμε όλο το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φορμάκια με φύλλο 100 δράμια αμύγδαλα (320 γρ), 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάο, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο. Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Έχομε τα ασπράδια καλά χτυπημένα, με το κορν φλάο τ’ ανακατεύομε ρίχνομε τις βανίλιες και τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζομε 4 φύθλλα κομμένα λίγο πιο μεγάλα απ’ τα φορμάκια

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
Botaniko Parko

trapeza xaniwn

Anek Lines



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/