• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γκιουζελμέδες του κυρ Νίκου Αλεύρι άνθος μπλε, μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι, μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι και αλάτι, 600 γραμμάρια χλιαρό νερό Φτιάχνω τη ζύμη και την αφήνω περίπου τρεις ώρες σκεπασμένη. Εν τω μεταξύ ετοιμάζω μισό κιλό τυρί άσπρο και μισό κιλό μυζήθρα. Τα ανακατεύω με μισό κιλό γάλα, τέσσερις κουταλιές σιμιγδάλι χυλό, πέντε αυγά, χλιαρώνω το γάλα ρίχνω το σιμιγδάλι και τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύω μέχρι να πήξει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαύρος στο ξύδι Σε ένα τάπερ τοποθετούμε τους γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε αλάτι και ξύδι. Ξύδι μέχρι να τους καλύψουμε όλους και τους αφήνουμε για 24 ώρες. Μετά πετάμε το ξύδι και ξαναβάζουμε γαύρους σε στρώματα και σε κάθε στρώμα ρίχνουμε βασιλικό, σκόρδο σε ροδέλες και λάδι μέχρι να καλυφθεί όλο. Γαύροι γεμιστοί Ετοιμάζουμε το σπανάκι (ή ό,τι άλλη γέμιση θέλουμε), το τηγανίζουμε λίγο με σκόρδο. Μετά βάζουμε γαύρο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί στη σούβλα Η ετοιμασία του αρνιού γίνεται ως εξής: Αφαιρούμε τα εντόσθια, κοιλιά κ.λπ. Το αλατοπιπερώνομε με αλάτι χοντρό θαλάσσης, με τις χούφτες, πολύ αλάτι θέλει. Το γεμίζομε με θυμάρι και ρίγανη θρούμπα. Το περνάμε στη σούβλα. Το ράβομε. Του κλείνουμε τα ανοίγματα με λεμόνι ολόκληρο. Το τρίβομε με χυμό και το αλατοπιπερώνομε και απ’ έξω και ρίγανη. Από μέσα θέλει αλάτι θαλασσινό χούφτιές. Αρκετό. Κάνομε θράκα με κληματόβεργες

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνί Γκούλμπαση Το Πάσχα το έφτιαχναν στην Σμύρνη καθώς και αρνί γεμιστό με ρύζι, αμύγδαλα και κουκουνάρι και το έβαζαν στην χόβολη από βραδύς για να ψηθεί σιγά-σιγά ως το πρωί 1 μπούτι αρνιού ολόκληρο, 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο, βούτυρο, 1 λεμόνι τον χυμό, μιάμιση κουταλιά μουστάρδα ή και περισσότερη. Πλένομε, στραγγίζομε το κρέας, ανοίγομε τρύπες με μαχαίρι. Καρφώνομε σκόρδο. Βάζομε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζανοσαλάτα 3-4 μελιτζάνες φλάσκες, 3-4 σκελίδες σκόρδο, λίγο ξύδι, λάδι όσο σηκώσει, τυρί φέτα. Ψήνομε στα κάρβουνα ή στο μάτι της κουζίνας σε αλουμινόχαρτο (στα κάρβουνα τις αφήνομε λίγο να γίνουν καπνιστές) τις μελιτζάνες. Τις ξεφλουδίζομε και τις λιανίζομε με κοφτερό μαχαίρι. Λιώνομε ένα κομμάτι φέτα, το σκόρδο κι ανακατεύομε με τις μελιτζάνες. Βάζομε από λίγο και εναλλάξ ξύδι με λάδι όσο σηκώσουν και αλατάκι στις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαούρτι σπιτικό Τέσσερα λίτρα γάλα πλήρες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι (ζωντανό) διακόσια γρ. περίπου το οποίο θα χρησιμοποιήσομε ως μαγιά για το πήξιμο του γάλακτος. Γράφω «ζωντανό» δηλαδή να μην έχει υποστεί το γάλα του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσομε επεξεργασία. Να είναι όπως αρμέγεται. Αν το γάλα είναι πρόβειο, και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσομε πρέπει να είναι πρόβειο, αν είναι αγελαδινό πρέπει να είναι αγελαδινό και το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ με μανιτάρια Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε πάνω τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή για τοστ. Σωτάρουμε με λίγο βούτυρο τρία κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνουμε στο βούτυρο 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο, ένα κιλό μανιτάρια κουτιά ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια 1 κρέμα γάλακτος, 2-3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό το ρίχνω μέσα και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε (προσέχουμε μη ψηθεί το αυγό) Ρίχνουμε όλο το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φορμάκια με φύλλο 100 δράμια αμύγδαλα (320 γρ), 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάο, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο. Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Έχομε τα ασπράδια καλά χτυπημένα, με το κορν φλάο τ’ ανακατεύομε ρίχνομε τις βανίλιες και τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζομε 4 φύθλλα κομμένα λίγο πιο μεγάλα απ’ τα φορμάκια

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παγωτό βανίλια Πέντα ζελατίνες, δύο ποτήρια νερό, δύο κουτιά γάλα εβαπορέ, δύο ποτήρια του νερού όχι πολύ γεμάτα ζάχαρη, δύο βανίλιες και λίγο αλάτι. Παγωτό Κακάο Χρησιμοποιούμε τα παραπάνω υλικά εκτός την βανίλια και επιπλέον προσθέτουμε ένα κουταλάκι κακάο. Τις ζελατίνες τις λιώνουμε σε δύο ποτήρια νερό. Άμα λιώσουν καλά τις ρίχνομε στα άλλα υλικά και όλα μαζί στο μίξερ και κατάψυξη. Ξανακτυπάμε Μπουρέκια μελιτζάνας Τρεις

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τυρόπιτα σουφλέ Διάφορα τυριά έως και δέκα. Δοσολογία τυριών εκατονεικοσιπέντε (125 γρ) εκτός από το κίτρινο Ολλανδίας 250 γρ. Πέντε αυγά, ένα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, ένα τέταρτο φύλλο κρούστας. Σε κάθε φύλλο πασπαλίζομε ανακατεμένα τα τυριά αφού προηγουμένως έχομε βουτυρώσει το φύλλο. Συνεχίζομε το ίδιο με το επόμενο φύλλο έως να τελειώσουν τα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ρίχνομε από πάνω. Ψήνομε στους 200 βαθμούς.  Ρολό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κορμός ψυγείου 250 γρ. βιτάμ, ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κοινή, τρία αυγά ολόκληρα, πεντακόσια γρ. μπισκότα τριμμένα (Παπαδοπούλου), δύο κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού μπανάνα λικέρ ή ό,τι λικέρ σας αρέσει, ένα φλυτζάνι τσαγιού ψίχα καρύδι. Τα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος όταν χτυπηθούν τα υλικά καλά, προσθέτομε τα τριμμένα μπισκότα (θα γίνουν μια πηχτή μάζα) Κατόπιν κλείνομε τον διακόπτη και τα βάζομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γαλακτομπούρεκο (χωρίς αυγά) Υλικά: 6 φλιτζάνια (μεγάλα) γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ρυζάλευρο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μισό κιλό φύλλο κρούστας. Σιρόπι: 1 1/2 τσαγιού νερό, 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 1 1/2 κουταλιά σούπας γλυκόζη (βράσιμο 5') Βράζω τα 4 1/2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλύσει η ζάχαρη. Στο 1 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα που κράτησα, διαλύω το ρυζάλευρο. Αφού βράσει το γάλα ρίχνω μέσα το διαλυμένο ρυζάλευρο και ανακατεύω με ξύλινη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πιτσούνια ή παλαζάκια με μανταρίνια Είπαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι παλαζάκια είναι τα μικρά περιστέρια, που έχουν βγάλει φτερά αλλά δεν έχουν πετάξει ακόμα. Τα συνήθιζαν πολύ στην Μικρά Ασία και εδώ, πριν γίνομε «ζωόφιλοι»! Εγώ προσωπικά, δεν τα ‘τρωγα γιατί τα λυπόμουν. Παρ’ όλο που δεν είμαι με την σημερινή σχεδόν «σχιζοφρενική» έννοια, ζωόφιλη. Πάντως, έλεγαν πως είναι πολύ νόστιμα. Λοιπόν, στην συνταγή μας: Έξι πιτσούνια μικρά,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μους σοκολάτα Λειώνετε σε μπαιν-μαρί 150 γρ. κουβερτούρας και προσθέτετε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές κονιάκ ή ρούμι και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Χτυπάτε σε μαρέγκα δύο ασπράδια αυγών. Τα προσθέτετε στη σοκολάτα όταν γίνει χλιαρή πρώτη την μαρέγκα και κατόπιν 250 γρ. κρέμα σαντιγύ ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Το μοιράζετε σε 6-8 μπωλάκια και τουλάχιστον δύο ώρες ψυγείο. Σερβίρετε με σαντιγύ ροζέτες ή

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Botaniko Parko



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/