• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παβέ ψυγείου Μια χαρά τρώγεται και τον χειμώνα Τετρακόσια γραμ. κουβερτούρα, 300 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ (η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας αλλά δεν ξέρω να τα βρω), πέντε αυγά, ένα κουτί σαντιγί, μία φλιτζάνα άχνη, 200 γραμ. αμύγδαλα, γάλα ένα ποτήρι, λίγο κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια. Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνουμε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ. Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαουρτλού με κεφτέδες Μισό κιλό κιμά (250 γρ. αρνίσιο, 250 γρ. μοσχαρίσιο), ένα αυγό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα φλυτζανάκη ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι κύμινο, 3 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο). Σάλτσα: Τρεις με τέσσερις ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα φλυτσανάκι ελαιόλαδο. Για το σερβίρισμα: Πέντε μεγάλες πίτες για σουβλάκια, γιαούρτι, ντομάτες σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σαλιγκάρια με κρεμμύδια Τα σαλιγκάρια τα ταΐζομε πρώτα για να «καθαρίσουν». Τα βάζομε σε τσουβαλάκι που να ‘χει τρύπες όχι μεγάλες να φύγουν, ίσα-ίσα να παίρνουν αέρα. Τους βάζομε μερικά κλωνάρια θυμάρι ή μακαρόνια σπασμένα. Μετά από δύο μέρες τα βγάζομε, τα καθαρίζομε επιφανειακά, τινάζομε το τσουβάλι και τα ξαναβάζομε μέσα. Τους ρίχνομε πάλι μερικά κλωνάρια θυμάρι ή μακαρόνια και τα ταΐζομε ανά δύο μέρες επί 10 μέρες περίπου. Στο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνάκι στη λαδόκολλα Ένα κιλό αρνάκι μερίδες κομμένο, μισό φλυτζάνι λάδι, τρεις σκελίδες ψιλοκομμάνο σκόρδο, δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, δύο ντομάτες κομμένες σε κύβους, χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μία ώρα περίπου. Μετά τα τυλίγομε όλα μαζί σφιχτά στην λαδόκολλα. Βάζομε το πακέτο σε ταψάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Βότανα και πώς τα χρησιμοποιούμε
    Κανένα σχόλιο

    Μέντα: Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον πονοκέφαλο Καυκαλήθρα: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά και ως ρόφημα για την δυσπεψία. Σχοινόπρασο: Είναι συγγενές του κρεμμυδιού. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Στις συνταγές γράφεται ως "τσάιβ" Λεβάντα: Το εκχύλισμά της χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό, αλλά και για το άσθμα. Επίσης τα αποξηραμένα άνθη προφυλάσσουν τα ρούχα από τον σκόρο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κόλλυβα Σιτάρι (συνήθως μαλακό, κάνει όμως και το σκληρό), φρυγανιά τριμμένη, σταφίδες ξανθές, καρύδι τριμμένο, αμύγδαλο τριμμένο, φουντούκι τριμμένο, σουσάμι καβουρδισμένο, ζάχαρη άχνη, ρόδι, κανέλλα κοπανισμένη, λίγο αλάτι. Αποβραδίς πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε στη φωτιά με κρύο νερό και λίγο αλάτι. Το βράζουμε δέκα λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σκεπάζουμε με μία κουβέρτα καλά και το τοποθετούμε σε θερμό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τάρτα με κρεμμύδι και πιπεριές Μία έτοιμη ζύμη μπριζέ, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά, 2 κρεμμύδια, 4 αυγά, λίγο θυμάρι, 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλεύρι, αλατοπίπερο. Ανάβομε το γκριλ και ψήνουμε τις πιπεριές από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις κλείνουμε σε πλαστική σακούλα μέχρι να χλιάνουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβομε σε λεπτές λωρίδες.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τάρτα με σπανάκι και κουκουνάρι Μια συσκευασία έτοιμη ζύμη μπριζέ 150 γρ. σπανάκι ή σέσκουλα, τέσσερα αυγά, τετρακόσια γρ. μυζήθρα, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. κουκουνάρι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι. Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγομε τη ζύμη και ντύνομε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει. Τρυπάμε με πηρούνι όλη την επιφάνειά της και φουρνίζομε για 15 λεπτά. Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε για δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ σοκολάτας 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, πέντε αυγά, 150 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο, 1 πρέζα αλάτι. Για τη σάλτσα: 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10 γρ. ροζ πιπέρι. Βάζομε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε μπαιν-μαρί. Αφήνομε λίγο να κρυώσουν. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύοντας προσθέτομε στα αυγά από λίγη-λίγη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καλιτσούνια με αγριόχορτα Βρίσκομε αγριομάραθα, αγριομάντανα, τσιχλάντερα, καυκαλήθρες, κουτσουνάδες, αγριόπρασα και ό,τι τσιγαριαστό χόρτο βρούμε, κάνει. Αν δεν τα γνωρίζετε, κάποιες γυναίκες στην Λαϊκή πουλάνε αγριόχορτα. Θα τους πείτε να σας διαλέξουν χόρτα για καλτσούνια. Θα προσθέσετε και σπανάκι. Τα αγριόχορτα αφού τα πλύνετε καλά, θα τα κόψετε όπως για σαλάτα, ψιλά. Θα βράσετε δύο δάχτυλα νερό και θα τα ρίξετε μέσα να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Αρνάκι ή κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο Πέρνομε αρνάκι ή κατσικάκι μικρό, όχι ζυγούρι και μας το κόβει ο κρεοπώλης για τσικάλι. Το πλένομε καλά-καλά, το βάζομε στο τσικάλι με αλατοπίπερο και μια φλυτζάνα λάδι. Το τσιγαρίζομε καλά. Κόβομε ένα με δύο κρεμμύδια ξερά και συνεχίζομε το τσιγάρισμα. Ρίχνομε από λίγο νερό. Εν τω μεταξύ έχομε ετοιμάσει τα χόρτα. Είναι μπελάς οι ασκολύμπροι αλλά αξίζουν. Εκτός από τις θεραπευτικές

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις: Συνταγές για τα πεντανόστιμα Κρητικά χόρτα
    Κανένα σχόλιο

    Είναι πολλών ειδών. Μιλάμε βέβαια για τα άγρια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αγροί ανόθευτοι από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και λοιπά. Χωρίζονται σε κατηγορίες. Είναι: 1) Τσιγαριαστά: ψήνονται σκέτα με λάδι, πατάτες και αν έχετε σαλιγκάρια βρασμένα ή με σουπιές μέσα ή μπακαλιάρο παστό. Επίσης γίνονται θαυμάσιες χορτόπιτες και καλτσούνια. Σκέτα ή ανακατεμένα με σπανάκι και μυζήθρα. Τσιγαριαστά χόρτα είναι: Τα αγριόπρασα, λαγουδόχορτα –

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φοινίκια με γέμιση αμύγδαλο Δύο ποτήρια λάδι και ένα ποτήρι βούτυρο, δύο ποτήρια αλυσίαβα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτηράκι κονιάκ, ένα κουτάλι σόδα, ζωμό από δύο πορτοκάλια, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ένα μπέικι, αλεύρι όσο σηκώσει, μέλι. Γέμιση: 500 γρ. αμύγδαλα, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και λίγη ζάχαρη. Χτυπήστε καλά το βούτυρο, μετά το λάδι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε μπαλάκια και κάντε πιτίτσες. Βάλτε ένα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις – Γουρουνοσφαξίματα: Σπληνάντερο, Πηχτή με χοιρινό, Οματιές
    Κανένα σχόλιο

    Σπληνάντερο (πολύ νόστιμο) Γνωρίζομε το σπληνάντερο και το πλένομε πολύ καλά σε αλατισμένο χλιαρό νερό. Το ξεπλένομε πολλά νερά και το γυρίζομε πολλές φορές. Πλένομε τις σπλήνες (μόνο σπλήνες) και τις κόβομε σε λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνομε ν’ «ακούγεται» βάζομε κύμινο και ρίγανη. Επίσης και το αίμα που θα βγει καθώς τις κόβομε. Γεμίζομε το έντερο, δένομε καλά τις άκρες, αλατοπιπερώνομε και απ’ έξω βάζομε και κύμινο το περνάμε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/